Site coolinaria.ro

5 retete cu capsuni


5 retete cu capsuni Acum este sezonul lor, deci haideti sa profitam la maximum de capsuni!
Iata 5 retete delicioase!

1. Mic dejun cu quinoa si capsuni
Ingrediente:
230 gr quinoa, 450 ml lapte, 1 lingura zahar brun, 1 banana, 10 capsuni
Mod de preparare
Amesteca laptele cu zaharul si quinoa intr-o tigaie si lasa sa fiarba la foc mic. Dupa vreo 20 de minute incorporeaza jumatate din banana si capsuni si amesteca. Mai tine asa pe foc, apoi pune micul dejun in boluri si adauga restul de fructe.

2. French Toast cu sos de capsuni si rubarba
Ingrediente pentru French Toast:
100 gr faina 550, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita vanilie, 1/4 lingurita sare, 6 oua, 18 felii de paine frantuzeasca, cca 300 ml lapte
Ingrediente pentru sos: cca 450 gr capsuni, cca 80 ml apa, un pachet de gelatina cu aroma de capsuni, 450 gr rubarba
Mod de preparare
Greseaza o tava de copt cu spray de gatit. Mixeaza faina cu zaharul, laptele, sarea si ouale. Aranjeaza feliile de paine intr-un singur strat in tava. Toarna mixul pregatit anterior peste ele, ca sa le acoperi in totalitate. Acopera tava si da-o la rece pentru cel putin 8 ore, dar nu mai mult de 24.
Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Baga tava in cuptor, neacoperita, pentru 10-13 minute, adica pana cand se rumeneste painea. Intre timp, pune apa, rubarba si capsuni intr-o tigaie. Lasa sa fiarba 5 minute, amestecand uneori. Indeparteaza apoi de foc, pune gelatina, amesteca pentru a se dizolva, apoi lasa sa fiarba 2 minute (amesteca tot timpul cat fierbe). Serveste painea pregatita in cuptor cu acest sos dulce.

3. Salata cu piept de pui si capsuni
Ingrediente pentru dressing:
1 lingura zahar, 2 linguri otet de vin rosu, 1 lingura apa, 1/8 lingurita sare, 1/8 lingurita piper negru, 2 linguri ulei de masline extravirgin
Ingrediente pentru salata: cca 800 gr salata verde, cca 800 gr rucola, cca 450 gr capsuni taiate in patru, cca 70 gr ceapa rosie feliata fin, piept de pui dezosat si fara piele (la rotisor facut), 2 linguri nuci acaju nesarate, 100 gr branza cu mucegai faramitata
Mod de preparare
Amesteca toate ingredientele pentru dressing, cu exceptia uleiului, apoi adauga-l si pe acesta (treptat).
Separat, amesteca salata verde cu rucola, capsuni, ceapa si pieptul de pui. Pune din mix in farfurii, apoi serveste cu nuci acaju, cate 2 linguri de branza cu mucegai si cu 4 linguri de dressing.



4. Prajitura cu crema si capsuni
Ingrediente:
2 cutii iaurt grecesc, 2 lingurite vanilie, 175 ml ulei vegetal sau de canola, cca 300 gr zahar granulat + 2 linguri, 3 oua, cca 250 gr faina 550, 1 lingurita praf de copt, 100 gr gem de capsuni, zahar pudra, cca 250 gr capsuni proaspete (taiate in patru)
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Greseaza o tava cu spray de gatit. Mixeaza zaharul granulat cu vanilia, uleiul si iaurtul. Dupa ce s-au omogenizat, adauga ouale, pe rand, apoi pune faina si praful de copt. Amesteca-le, la final, cu o spatula de lemn pana obtii o compozitie pufoasa.
Pune aluatul in tava, adauga gemul de capsuni, presara capsuni si cele 2 linguri de zahar granulat. Da la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata, las-o sa se raceasca in tava 20 de minute, apoi serveste-o cu zahar pudra.

5. Shot servit in capsuni
Ingrediente:
230 ml apa, 110 ml rom, 50 ml Grand Marnier / Triple Sec / Cointreau, 50 gr ml zeama de lime, 50 de capsuni, zahar granulat, bucatele foarte mici de lime (pentru decor), gelatina cu aroma de capsuni
Mod de preparare
Amesteca gelatina cu 230 ml de apa, la foc mediu, pana cand se dizolva. Adauga apoi romul, Grand Marnier si zeama de lime. Lasa deoparte. Spala foarte bine capsunile sub un jet de apa rece. Usuca-le si scoate-le miezul cu ajutorul unui cleste special. Daca nu ai, foloseste coada unei lingurite. Pune-le intr-o tava, acopera-le cu mixul de gelatina si alcool si baga-le in frigider pentru 3-4 ore. Inainte de servire, "tavaleste-le" prin zahar si decoreaza-le cu bucatelele de lime.

Autor:  Alina Tibichi