Site coolinaria.ro

3 retete cu ciocolata


3 retete cu ciocolata Pentru mine, o zi buna incepe cu... o bucatica de ciocolata!
Daca am alaturi de cafea o briosa, o felie de negresa sau niste fructe invelite in ciocolata, e perfect.
Ti-am facut pofta? Uite ce poti sa mai incerci!

1. Prajiturele cu ciocolata
Ingrediente:
230 gr unt nesarat, zahar alb (cantitatea e dupa preferinte), 50 gr zahar brun, 2 oua, 2 lingurite vanilie, 2 linguri amidon de porumb, cca 550 gr faina alba, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita sare, 450 gr fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Mixeaza zaharul si untul, apoi pune, pe rand, ouale, iar la final vanilia. Separat mixeaza faina cu amidonul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Adauga peste acestea mixul de ingrediente umede. Omogenizeaza.
Presara fulgii de ciocolata. Modeleaza prajiturelele, pune-le intr-o tava de copt si baga-le in cuptor pentru 9-11 minute. Dupa ce le scoti, tine-le 2 minute in tava, iar abia apoi transfera-le pe un gratar.



2. Trufe cu ciocolata neagra
Ingrediente:
230 gr smantana grasa, 2 linguri unt, cateva bucatele de ciocolata menaj, 2 linguri espresso (pudra), cca 600 gr fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Amesteca toate ingredientele intr-o tigaie, la foc mediu. Indeparteaza-le de caldura cand ciocolata s-a topit de tot. Toarna mixul intr-un bol si da-l la rece (in frigider) pentru aproximativ o ora.
Tapeteaza cu hartie cerata o tava. Ia din compozitie cate o lingurita, modeleaz-o sub forma de mingiuta si pune-o pe hartie. La final, baga trufele inapoi in frigider (pana se intaresc complet).

3. Batoane de ciocolata fara coacere
Ingrediente:
230 gr unt, cca 100 gr zahar brun, 1 lingurita esenta de vanilie, cca 550 gr fulgi de ovaz, 230 gr fulgi de ciocolata semi-dulci, cca 100 gr unt de arahide
Mod de preparare
Greseaza o tava de copt. Topeste untul la foc mediu, apoi pune in el zaharul brun si vanilia, iar dupa ce s-au omogenizat, fulgii de ovaz. Gateste la foc mic 2-3 minute, cu capacul pus pe vas. Transfera dupa aceea jumatate de compozitie intr-un bol.
Topeste ciocolata si untul de arahide separat, tot la foc mic, amestecand incontinuu. Toarna mixul de ciocolata peste cel cu vanilie (jumatate ramasa in tigaie). Intinde intr-un strat uniform (nu amesteca, ci niveleaza).
Pune si compozitia din bol, apasand usor cu lingura. Acopera si baga in frigider pentru vreo 2-3 ore sau lasa asa peste noapte. A doua zi scoate tava, adu ciocolata la temperatura camerei, apoi tai-o sub forma de batoane.



Ca sa gatesti ceva bun, iti sunt de folos urmatoarele produse:
- cratita pentru baie de aburi
- forma din silicon pentru ciocolata – 12 fructe de mare
- 6 forme din silicon pentru briose "inimioara" etc.

Autor:  Alina Tibichi