Site coolinaria.ro

7 retete de bauturi racoritoare


7 retete de bauturi racoritoare A venit vara mult asteptata! Deocamdata, temperaturile sunt potrivite, dar cand se va instala canicula, vom cauta cu totii racoarea.
Unii vor merge la inghetata, altii la un suc. Problema este ca trebuie sa ai timp pentru asa ceva.

Daca esti acasa ori munca nu-ti permite sa iesi in oras, ce faci?
Solutia o oferim noi: 7 retete care transforma apa de toate zilele in ceva aromat si racoritor.

1. Capsuni
Ingrediente:
4-6 capsuni taiate in patru, jumatate de lamaie feliata, o mana de busuioc zdrobit, gheata, apa filtrata rece.
Mod de preparare: Umple un borcan cu gheata mai bine de jumatate si pune lamaia si capsunile. Adauga apoi busuiocul si toarna apa rece. Lasa la infuzat cel putin o ora.

2. Capsuni si lime
Ingrediente:
230 gr capsuni feliate, 230 gr castravete feliat, 2 lime feliate, frunze de menta proaspete, cuburi de gheata, apa.
Mod de preparare: Pune fructele si castravetii in straturi intr-un borcan inalt (daca se poate, sa fie din sticla transparenta. Va arata foarte bine!), apoi presara frunzele de menta si adauga gheata. La final umple recipientul cu apa si lasa asa timp de 10 minute.

3. Portocale si menta
Ingrediente:
jumatate de portocala rosie, o mana de menta, apa rece ca gheata.
Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-un vas si lasa-le asa peste noapte.
Tot cu menta se poate pregati si o limonada clasica. Pentru gust mai fin, se recomanda lichior de menta.



4. Afine
Ingrediente:
500 gr afine, flori de lavanda, apa.
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele intr-un recipient, se acopera si se baga in frigider pentru cel putin o jumatate de ora. Apoi se strecoara apa aromata, se adauga niste cuburi de gheata si se serveste.

5. Pepene galben
Ingrediente:
100 ml apa, 120 gr miere de albine, cca 900 gr pepene galben taiat cubulete, zeama de la doua lime, 2 linguri frunze de menta proaspata, 1/4 lingurita sare, apa minerala, crengute de menta.
Mod de preparare: Amesteca mierea cu apa, pe foc mediu, pana cand se omogenizeaza. Cand mixul incepe sa fiarba, ia vasul de pe foc. Lasa la racit. Amesteca apoi siropul de miere cu zeama de lime, pepenele galben, sarea si frunzele de menta, cu ajutorul unui blender. Strecoara piureul obtinut. Imparte sucul rezultat in pahare si completeaza cu apa minerala. Decoreaza cu crengute de menta.

6. Castraveti si kiwi
Ingrediente:
6 fructe kiwi curatate, un castravete mare, indulcitor fara calorii (dupa gust), cca 1,2 L apa, cateva felii de kiwi pentru decor.
Mod de preparare: Pregateste un piure din castravete, kiwi si trei sferturi de apa. Dupa 3-4 minute de mixat in blender, muta piureul intr-un vas mare, adauga restul de apa si baga in frigider. Se serveste cu felii de kiwi.



7. Pepene si lime
Ingrediente:
un pepene galben copt, cca 100 gr zahar fin, zeama de la 5 lime, cca 800 ml de apa, 200 gr zmeura.
Mod de preparare: Curata pepenele de seminte, apoi pune jumatate din el in blender si mixeaza pana cand obtii un piure fin. Strecoara sucul obtinut intr-un ulcior mare si adauga apa. Amesteca zaharul cu zeama de lime, toarna peste sucul de pepene, apoi imparte totul in pahare. Se serveste cu gheata si cu zmeura, drept decor.

Alte idei de bauturi racoritoare:
- apa aromata cu fructe tropicale (ananas, mango);
- apa cu citrice (lime, lamaie, portocale) si castraveti;
- apa cu ierburi aromatice (busuioc, menta, rozmarin).

Ca sa te racoresti, noi iti recomandam si 11 retete de limonada.

Autor:  Alina Tibichi