Site coolinaria.ro

Greutate ta in functie de inaltime si varsta


Greutate ta in functie de inaltime si varsta Suntem intr-o continua lupta pentru a obtine silueta ideala sau cel putin asta ne dorim, dar de cele mai multe ori nu se intampla si suntem dezamagiti, asta e partea trista. Pentru a obtine greutatea dorita trebuie respectati mai multi factori, pe care de obicei ii urmam in primele 3 zile de dieta dupa care vointa si dorinta ne parasesc incet, dar sigur.

Acum cu totii stim, deoarece ni se repeta incontinuu...daca vrei sa slabesti iti trebuie: vointa, sa mananci sanatos, sa faci mult sport. Cam astea sunt cele 3 reguli de aur ce sunt repetate la nesfarsit. Pacat ca nimeni nu pare sa inteleaga ca daca nu ai vointa necesara celelalte doua nici nu mai conteaza.

Este adevarat, depinde si cat de mult iti doresti tu asta desi in unele cazuri cum este mostenirea genetica ai impresia ca lupti la nesfarsit cu morile de vant, cedezi si mananci si mai mult. Ce am observat in ultimul timp la noi este ca multe fetele slabute sunt foarte revoltate daca au un gram de grasime in plus si vor neaparat sa slabeasca, si ma intreb ce vor sa mai dea jos cand ele sunt deja piele si os.

In orice caz nebunia cu slabitul ne cuprinde pe toate la un moment dat, insa in unele cazuri reusesti sa iti faci mai mult rau decat bine si astfel sa-ti distrugi echilibrul organismului si atunci chiar sa-ti dai metabolismul peste cap si sa incepi sa iei proportii serioase fara sa mai poti face ceva pentru a remedia situatia.

Pentru a veni in ajutorul celor care au impresia ca sunt "uriase" o sa va ofer o formula de calcul pentru a afla care este greutatea optima pentru voi in functie de varsta si inaltime; astfel poti hotara si singura pana la cat vrei sa mai slabesti sau daca mai este cazul sa slabesti.

Formula: (Inaltimea – 100) + (varsta / 10) x 0,9 ; Exemplu: (163 cm - 100) + (23/10) x 0,9 = 58.77 = 58 kg adica greutatea potrivita pentru un astfel de caz. Acum unele persoane vor spune ... "da', mai ramane parca un colacel de grasime chiar daca am greutatea optima". Aici intervine si mersul la sala, abdomenul trebuie si lucrat pentru a intari muschii. Nu uitati deci cele trei reguli de sus pentru ca doar o imbinare intre ele si dieta echilibrata te poate ajuta pentru a obtine forma dorita.

Autor:  Raluca Rusu