Site coolinaria.ro

5 retete de incercat vara aceasta


5 retete de incercat vara aceasta Renunta vara aceasta la clasicele supe si tocanite in favoarea retetelor la gratar si a bauturilor obtinute din fructe si legume.

Uite sugestiile noastre:

1. Pui la gratar cu dressing
Ingrediente:
1/2 lingurita fulgi de ardei iute zdrobit, felii de lime, sare, piper negru, cca 50 ml ulei de masline, 1 lingurita coaja de lime proaspat rasa, carne de pui dezosata, cca 100 gr coriandru proaspat tocat, cca 50 gr oregano proaspat tocat
Mod de preparare
Amesteca uleiul cu oregano, coriandru si coaja de lime si potriveste de piper si sare. Incinge grillul la caldura indirecta si unge-l cu ulei. Asezoneaza carnea cu piper si sare si pune-o pe gratar.
Intoarce-o cand e rumenita, adica dupa vreo 10-15 minute. Daca se gateste prea repede la suprafata, mut-o pe partea mai rece a grillului. Cu 5 minute inainte de final, toarna putin dressing pe carne.
Cand e gata, muta carnea pe o farfurie, acoper-o cu restul de dressing si las-o asa cel putin 10 minute, ca sa absoarba din arome. Serveste-o cu felii de lime.

2. Homar la gratar
Ingrediente:
sare, piper negru, 1 lime razuita si taiata in patru, 3 linguri coriandru tocat marunt, unt nesarat, cca 800 gr homar viu, cca 50 ml ulei de masline extravirgin, ardei iute tocat marunt si fara seminte
Mod de preparare
Amesteca untul cu ardeiul iute, coriandrul si coaja de lime. Lasa deoparte. Cu ajutorul unui cutit mai greu, injumatateste pe lungime homarii, eviscereaza-i, apoi pune-i intr-o tava, cu carapacea in jos. In prealabil trebuie sa le indoi clestii. Greseaza-i cu ulei si presara piper si sare.
Incinge cuptorul. Pune homarii, cu carnea in jos, pe grill, pentru 5 minute. Cand sunt gata, intoarce-i si greseaza-i cu dressingul pregatit la inceput. Dupa vreo 3-4 minute pot fi serviti cu felii de lime.

3. Frigarui de creveti cu lamaie si busuioc
Ingrediente:
cca 450 gr creveti curatati si eviscerati, 3 catei de usturoi, 2 linguri busuioc proaspat tocat, 2 linguri patrunjel proaspat tocat, 1 lingura mustar Dijon, 2 lamaie stoarse de zeama, 50 ml ulei de masline, 2 lingurite sare de mare, 1 lingurite piper zdrobit
Mod de preparare
Amesteca patrunjelul cu busuiocul, usturoiul, uleiul de masline, mustarul Dijon si sucul de lime. Potriveste de sare si piper. Pune crevetii in marinata si tine-i o ora sau chiar lasa-i peste noapte.
A doua zi cufunda betisoarele de frigarui in apa, iar dupa vreo ora infige crevetii in ele si transfera-le pe grill. Dupa 2 minute isi schimba culoarea si pot fi serviti calzi, la temperatura camerei sau pusi in frigider.
Daca vrei sa-i faci in cuptor, atunci incinge-l la 200 grade Celsius. Aici sunt gata in 5-7 minute.

4. Pepene rosu cu miere, la gratar
Ingrediente:
2 felii mari de pepene rosu, 2 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 2 linguri miere de albine, rosii coapte (taiate in patru), frunze de busuioc, cca 100 gr mozzarella proaspata (injumatatita sau feliata)
Mod de preparare
Incinge grillul la foc mediu. Greseaza pepenele pe ambele parti cu ulei, apoi potriveste-l de piper si sare. Adauga putina miere pe fiecare bucata, dupa care pune totul pe grill. Dupa 2 minute intoarce feliile pe partea cealalta. Cand sunt gata, muta-le pe o farfurie si mai pune niste miere pe ele.
Ca sa arate foarte bine, asaza cate 2 bucati de pepene in farfurii, feliaza rosiile sub forma de floare, asorteaza-le cu mozzarella si decoreaza-le cu frunze de busuioc. La final, presara piper si sare si acopera cu o glazura facuta dupa preferinte.



5. Smoothie de detoxifiere
Ingrediente:
o mana de spanac, 1 banana inghetata si maruntita, cca 100 gr castravete curatat si feliat, cca 75 gr capsuni inghetate, cca 300 ml lapte de migdale, cca 300 gr varza kale
Mod de preparare
Mixeaza la viteza mare laptele, banana, spanacul si varza kale. Pune apoi capsunile si castravetele. Dupa vreo 30 de secunde obtii o bautura spumoasa. Daca vrei sa fie mai lichida, adauga niste cuburi de gheata sau lapte.

Autor:  Alina Tibichi