Site coolinaria.ro

5 retete de 15 minute pentru cina


5 retete de 15 minute pentru cina Retetele gustoase si gata in doar cateva minute sunt pe placul oricui.
Cum altfel ar putea fi, daca nici nu ajungi bine de la serviciu, ca ai si terminat de preparat cina...

Uite 5 retete pe care sa le testezi atunci cand timpul nu-ti permite sa stai prea mult prin bucatarie:

1. Carne de pui cu tarhon
Ingrediente:
4 buc. piept de pui (injumatatite, fara piele si oase), 1/4 lingurita sare, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 2 linguri zeama proaspata de lamaie, 1 catel de usturoi tocat marunt, 2 lingurite tarhon tocat marunt, 1/8 lingurita sare
Mod de preparare
Bate usor pieptul de pui, ca si cum ai face snitel. Amesteca uleiul de masline cu restul ingredientelor, dupa care pune din mix intr-o tigaie incinsa si prajeste pieptul de pui. Serveste-l imediat, fie simplu, fie alaturi de un piure.

2. Pui cu ciuperci
Ingrediente:
4 buc. piept de pui (injumatatite, fara piele si oase), spray de gatit, 1/4 lingurita piper negru, cca 100 ml vin dulce (Lacrima lui Ovidiu), 2 linguri unt, 2 cepe verzi taiate marunt, ciuperci Shiitake feliate
Mod de preparare
Bate carnea cu ciocanul de snitele. Incinge o tigaie, pulverizeaza spray de gatit in ea, apoi pune carnea (potrivita in prealabil de piper si sare). Dupa 5-6 minute, intoarce-o pe partea cealalta. Pastreaza bucatile de carne calde pe cat posibil.
Incinge alta tigaie si, tot asa, greseaz-o cu spray de gatit, dupa care pune ciupercile in ea. Pulverizeaza si pe acestea putin spray. Dupa 2 minute, timp in care trebuie sa amesteci in tigaie constant, pune vinul si 3 linguri de ceapa. Mai lasa pe foc 30 de secunde.
Redu focul, adauga unt, iar cand acesta s-a topit, pune carnea. Dupa ce s-a incalzit, pune carnea in farfurii si serveste-o cu ciupercile si restul de ceapa.

3. Pizza cu pui
Ingrediente:
aluat de pizza (cu aroma de branza), cca 170 gr sos chutney (fructe, otet, condimente, zahar etc.), cca 350 gr piept de pui (injumatatit, fara piele si oase), 160 gr rosii tocate, 170 gr branza cheddar razuita, 80 gr ceapa verde tocata
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 200 grade Celsius si coace blatul de pizza in el timp de 3 minute. Scoate-l apoi, intinde sosul chutney si pune: carnea, rosiile branza si ceapa verde. Baga inapoi in cuptor, de data aceasta pentru 9 minute sau pana cand incepe branza sa se topeasca.
Daca nu vrei sa cumperi sos chutney, pregateste-ti-l tu. Amesteca 2 rosii taiate marunt cu 3 linguri de zahar brun, 3 linguri otet de cidru, 1/8 lingurita mix de condimente foarte picant, 1 catel de usturoi zdrobit. Pune totul intr-o tigaie si lasa sa fiarba. Cand da in clocot, redu focul la mediu. Sosul e gata in aproximativ 20 de minute.



4. Supa cu taitei si carne
Ingrediente:
1 lingura ulei vegetal, 1 lingura usturoi zdrobit, 1 lingura ghimbir razuit (tinut la borcan), 2 tulpini de iarba de India, 400 ml apa, 1 buc. ardei iute rosu (tocat marunt), 2 cepe verzi (taiate fin), 1/2 lingurita sare, 1 lingura zeama de lime proaspata, cca 50 gr coriandru proaspat tocat, cca 400 ml supa de pui (cu foarte putina sare), cca 450 gr carne de pui (taiata bucatele), cca 100 gr paste foarte subtiri (tip taitei)
Mod de preparare
Soteaza timp de 3 minute iarba de India, usturoiul si ghimbirul, dupa care pune apa si supa. Cand incep sa fiarba, adauga pastele si carnea. Dupa 5 minute sau dupa ce observi ca e gata carnea, indeparteaza de foc si incorporeaza restul ingredientelor. Lasa deoparte 5 minute. La final arunca iarba de India.

5. Salata cu carne si nuci
Ingrediente:
4 buc. piept de pui injumatatite (cu piele si oase), 3 linguri lapte batut, cca 200 gr nuci, cca 100 gr firimituri uscate de paine, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei vegetal, salata verde, ca 600 gr spanac proaspat, cca 200 gr branza Monterey Jack sau cheddar, 16 rosii cherry injumatatite
Mod de preparare
Bate carnea cu ciocanul de snitele, apoi unge-o cu lapte. Amesteca firimiturile cu sarea si nucile. Trece fiecare bucata de carne prin amestec si pune-o la prajit pentru vreo 5-6 minute, in total. Cand e gata, tai-o fin.
Amesteca spanacul cu salata verde, aranjeaza-le pe farfurii, presara branza, apoi pune rosii si carnea. Serveste totul cu dressing de lapte batut si miere de albine.

Autor:  Alina Tibichi