Site coolinaria.ro

Tratamente naturale pentru unghii sanatoase


Tratamente naturale pentru unghii sanatoase Unghiile sunt un accesoriu feminin ce ne completeaza tinuta, ne ofera acel strop de mandrie atunci cand le vezi frumoase, de o lungime potrivita si sanatoase, plus admiratia celor din jur care nu face decat sa iti mangaie orgoliul.

Dar ce facem atunci cand le privim si vedem o imagine ce nu face decat sa vrem sa le ascundem de ochii tuturor din jur si sa le tinem numai in buzunare. Unghiile sunt afectate atat de factorii externi ca poluarea, impuritati, chiar si chimicalele lasate de oja pe care o folosesti, fie interni, ca dezechilibrul hormonal, lipsa de calciu; si nu in ultimul rand chiar si ceea ce mananci poate duce la o proasta evolutie a unghiilor.

Fie ca se exfoliaza si se rupe stratul superior al unghiei, se crapa foarte repede si fiecare coltisor desprins se agata de haine, de par, de orice apuca, iar atunci cand in sfarsit au crescut si ele un pic si esti incantata, dar din greseala le lovesti de vreun obiect deja au zburat la un metru distanta rupandu-se instant datorita slabei lor rezistente.

Pentru a infrunta aceasta problema si pentru a recastiga frumusetea unghiilor, pentru a stimula intarirea, dar si cresterea, avand un aspect sanatos, recomandam in randurile de mai jos cateva tratamente naturiste ce trebuie aplicate cel mult de 3 ori pe zi timp de doua saptamani. Va oferim mai multe tramente pentru a va putea alege pe cel ce vi se potriveste si care va este si cel mai accesibil.
- zeama de lamaie, fara alte ingrediente: aplica cu ajutorul unei pensule zeama de lamaie pe unghii ca si cum te-ai da cu lac (nu trebuie sa speli unghiile pentru urmatoarea jumatate de ora).
- uleiul de parafina este bine cunoscut pentru proprietatile sale de crestere, se poate achizitiona cu usurinta de la farmacie.
- pregatiti un bol in care se gaseste ulei de masline caldut (nu fierbinte), unghiile trebuie tinute constant timp de 8 minute.
- drojdea de bere, este si ea un mic miracol a naturii ce ne ofera stralucire si intareste unghiile.

Indiferent de ce tratament folosesti exista cateva reguli de baza ce te ajuta sa diminuezi starea precara a acestora. Unghiile se pilesc intr-o singura directie pentru a evita ruperea lor (atunci cand pilesti in ambele directii in unghie apar crapaturi). Inlocuiti acetona cu dizolvantul, este mai putin traumatizant pentru stratul extern al unghiei. Intotdeauna inainte de a te da cu oja trebuie sa te dai cu un strat incolor (lacul de unghii), le protejezi astfel de colorantii din ojele clasice care ataca unghiile, de aici apar si problemele de ingalbenire a unghiilor.

Autor:  Raluca Rusu