Site coolinaria.ro

10 feluri in care poti gati ouale


10 feluri in care poti gati ouale 1. Fierte moi
Feliile de ou fiert tare sunt minunate in salate sau sandwich-uri, insa un ou fiert moale dimineata e un adevarat rasfat. Asigura-te sa le fierbi doar cateva minute, pentru a pastra un galbenus fluid.

2. Buritto cu oua jumari
Un buritto cu oua jumari si cateva legume proaspete e intr-adevar un pranz sanatos. Poti adauga si guacamole, pentru un gust deosebit.

3. Omleta
Oricine stie sa faca o omleta, insa, pentru un gust aparte, adauga legume precum ciuperci sau ardei. Pentru o omleta mai pufoasa, bate putin lapte in compozitie, inainte de a praji.

4. Oua ochiuri in apa
Cine a spus ca ouale ochi se pot face doar in ulei? Cele facute in apa fiarta reprezinta o optiune sanatoasa si delicioasa, in acelasi timp.

5. Oua umplute
Alege o maioneza light si cateva legume taiate marunt. Daca vrei sa-ti impresionezi invitatii, adauga putin praf de curry.



6. Oua la cuptor
O combinatie intre oua si paine prajita. Sparge ouale in chifle taiate pe jumatate si lasa-le la copt pana se prajeste painea.

7. Oua in ceai
Oricat de ciudat ar suna, reteta este una populara in China. Scufunda ouale fierte tari intr-un amestec de ceai si sos de soia, pentru o gustare sanatoasa si rapida.

8. Frittata
Sora omletei, un amestec de oua, branza slaba si multe legume precum rosii sau spanac.

9. Oua intr-un minut
Cel mai rapid mod de a gati ouale este la microunde. Bate un ou cu putin lapte apoi lasa-l la microunde timp de un minut. Asezoneaza cu ierburi si mirodenii.

10. Lichior de oua
O bautura traditionala facuta cu lapte, frisca, zahar, oua si rom. Poti inlocui romul cu esenta, daca doresti o bautura fara alcool.

Autor:  Andreea Utza