Site coolinaria.ro

Reguli de aur in bucataria de la birou


Reguli de aur in bucataria de la birou Bucataria de la birou poate fi o mare problema, atunci cand angajatii nu cunosc sau nu respecta regulile.

Daca lucrezi undeva unde ai acces la o bucatarie comuna, tine minte aceste reguli nescrise, dar de bun-simt:

  • Pastreaza curatenia: Aminteste-ti ca sunteti multi angajati, iar daca fiecare ar lasa cat de putina dezordine, rezultatul ar fi dezastruos. Asigura-te ca ai aruncat la cos resturile de mancare si ca ai lasat totul cum era inainte.
  • Nu umple frigiderul: Precum restul bucatariei si frigiderul trebuie impartit, asa ca lasa la rece doar ce e neaparat necesar. Restul il poti tine langa biroul tau.
  • Mananca doar ce-ti apartine: Nu te infrupta din pachetele celorlalti, oricat de tentant ar arata. Daca vezi ceva apetisant, trece-l pe lista de cumparaturi.
  • Etichete: Pune o eticheta cu numele tau, pentru a fi sigur ca nimeni nu poate manca “accidental” din pachetul pregatit de tine.

  • Atentie la mancarea stricata: Daca ai lasat ceva in frigider mai multe zile, asigura-te ca nu s-a stricat acolo. Nimanui nu-i place mirosul de mancare stricata.
  • Lasa electrocasnicele curate: Daca ai folosit cuptorul cu microunde sau toaster-ul, curata-l dupa.
  • Anunta cand ceva lipseste: Daca observi ca nu mai sunt servetele, farfurii de plastic sau orice ustensile necesare, anunta-i pe cei care se ocupa cu acestea.
  • Fa mai multa cafea: Cat timp pregatesti cafea si pentru urmatoarea persoana, simte-te liber sa-ti torni ultima ceasca.

  • Ai grija la mirosuri: Evita alimentele cu mirosuri puternice, nimanui nu-i place un amestec nepotrivit de mancaruri.
  • Nu murdari podeaua: Daca versi sau spargi ceva, curata imediat. Nu lasa podeaua lipicioasa sau uda.
  • Curata atunci cand e nevoie: Daca vezi ceva care nu e la locui lui, sau observi cosul de gunoi dand pe afara, fa ceva in privinta asta sau cheama pe cineva care se ocupa de curatenie.
  • Tipareste regulile: Daca nu exista deja, fa o lista cu reguli pe care sa o pui in bucatarie. Asigura-te ca toti colegii sunt de acord cu aceasta.


  • Autor:  Andreea Utza