Site coolinaria.ro

Sfaturile bunicii in bucatarie


Sfaturile bunicii in bucatarie Cu toate gadget-urile menite sa ne usureze munca, am si uitat cat de simple si utile sunt solutiile vechi.

Iata cateva sfaturi de la bunica, un maestru al bucatariei:

  • Daca ai de gand sa-ti glazurezi tortul, presara putina faina peste el, imediat dupa ce l-ai scos din cuptor. Glazura se va intinde mult mai usor si nu va mai aluneca de pe tort.

  • Sigur ca e mult mai rapid si mai convenabil sa facem popcorn la microunde, insa acesta nu poate inlocui aroma floricelelor facute traditional, pe aragaz. Inmoaie boabele de porumb in apa timp de 10 minute, inainte sa le pui pe foc, ca sa diminuezi numarul de boabe nefacute.

  • Inainte sa tai fructele confiate, bezelele sau orice astfel de alimente, uda cutitul sau foarfeca pe care o vei folosi. Umezeala va impiedica bucatelele lipicioase sa ramana pe lame. In plus, se vor taia mult mai usor.

  • Ciocolata pentru prajituri poate fi rasa pe razatoarea pentru legume. E mult mai usor decat cu un cutit.
  • Daca ai scapat, din greseala, un galbenus in multitudinea de albusuri deja separate, nu te grabi sa le arunci si sa o iei de la capat. Atinge galbenusul cu coltul unui prosop umezit inainte. Acesta se va lipi de material si va iesi foarte usor.

  • Ca sa eviti orezul lipicios, inmoaie-l in apa pentru cel putin 10 minute inainte de a-l gati. De asemenea, poti adauga o lingura de ulei ca sa separi orezul deja preparat.
  • Ca sa ingrosi orice sos, adauga putina faina de porumb. Ca sa nu faci cocoloase, amesteca faina cu apa inainte de a o adauga. Daca nu ai faina de porumb, poti folosi faina normala.


  • Autor:  Andreea Utza