Site coolinaria.ro

7 intrebuintari pentru un blender


7 intrebuintari pentru un blender Vertical sau cu recipient de diverse marimi, blenderul este indispensabil din bucatarie.

Cel mai adesea il folosim pentru smoothie-uri sau piureuri de fructe.
Are, insa, si alte utilizari.

1. Omleta pufoasa
Pune in blender 2 oua, o lingura de smantana sau lapte, piper si sare. Mixeaza totul la viteza mare timp de un minut sau pana cand apare spuma. Intre timp, topeste o lingura de unt intr-o tigaie incinsa. Cand e gata compozitia, toarn-o in tigaie.
Cu ajutorul unei spatule, invarte omleta pe partea cealalta. Aproape de final, presara o lingura de branza Cheddar razuita pe jumatate din omleta, acoper-o cu cealalta si mai tine-o pe foc in jur de 30 de secunde. Serveste-o imediat.

2. Frisca
Intotdeauna tortul decorat cu frisca de casa va fi mai bun, asadar e timpul sa renunti la tuburile din supermarket. Cumpara-ti, in schimb, niste smantana si pune-o in blender. Mixeaz-o la viteza medie cam 15-20 de secunde, pana se formeaza spuma, dupa care adauga o lingura de zahar si una de extract de vanilie. Continua sa mixezi, tot la viteza medie, cam 20 de secunde.

3. Cafea macinata
E putin mai greu de obtinut in blender, dar nu imposibil. Important este sa ai un blender cu vas mic. Tot asa poti pregati mix de condimente. Pune in vas cate o lingura de coriandru, chimion, fenicul si piper negru. Mixeaza la viteza medie spre mare pana cand condimentele capata o textura grunjoasa, adica in jur de un minut. Amestecul obtinut se pastreaza cam 3 luni, intr-un borcan inchis etans.



4. Sos pesto
Este perfect oricand, mai ales cand il pregatesti din resturile de ierburi aromatice. Pune toate ingredientele in blender si mixeaza-le la viteza medie pana cand obtii o compozitie omogena. Cu acest sos se servesc pastele, sandvisurile, salatele, vinegreta etc. Tot pentru paste iti recomand un sos pesto cu coriandru.

5. Sos de tomate
Tot ca sa scapi de rosiile uitate prin bucatarie, transforma-le in sos. Dupa ce le-ai curatat de coaja, marunteste-le si pune-le in vasul blenderului, cu tot felul de condimente. Mixeaza-le 15-30 de secunde, pana obtii un sos cu textura de smoothie. Acesta se pastreaza intotdeauna intr-un borcan cu capac foarte bun, inchis ermetic. E perfect sa procedezi asa toamna, ca sa ai sos proaspat in timpul iernii.

6. Smoothie-uri
Sa nu uitam de ele! Dupa preferinte, se pun fructele maruntite in vas, impreuna cu iaurt, lapte, zahar si mirodenii, si se mixeaza la viteza medie cam un minut, apoi la viteza mare. Ca sa scapi de banana innegrita din dulap, curat-o, pune-o maruntita in blender si adauga un pahar mare de iaurt natural. Daca vrei sa fie dulce, pune si o lingura de miere de albine. Incearca un smoothie de castraveti sau un smoothie de kiwi si banane.

7. Sucuri
Din fructele foarte zemoase poti obtine in cateva secunde un suc racoritor. Pune, spre exemplu, in blender, 2-3 felii de pepene rosu, fara seminte, si mixeaza-le la viteza mare. Serveste sucul cu cateva frunze de menta.

Incearca si:
- suc de mere cu ananas si menta
- milkshake de portocale
- shake pentru micul dejun.

Autor:  Alina Tibichi