Site coolinaria.ro

Ce poti face cu albusurile ramase


Ce poti face cu albusurile ramase De cate ori nu ai ramas cu un castron plin de albusuri de ou, pe care nu ai stiut sa le folosesti, asa ca au sfarsit in cosul de gunoi?
Iata cateva optiuni delicioase, ca sa poti folosi albusurile ramase:

Glazura din bezea (2 albusuri)
O glazura simpla, pufoasa si fara zahar. Da, ai vazut bine! Aceasta glazura este o alternativa mai prietenoasa cu dieta ta, fara zaharul rafinat din glazurile obisnuite.

Pavlova (5 albusuri)
Desertul pavlova a fost numit dupa balerina Anna Pavlova. Data viitoare cand iti raman cateva albusuri de ou, pregatestea acest tratament pufos si delicios.

Macarons cu nuca de cocos (2 albusuri)
Aceste mici gustari sunt oricand binevenite, fara sa fie prea dulci. Sunt usor de preparat, deci nu va fi nevoie de mult efort pentru a obtine ceva bun din albusurile tale.

Bezele (1 albus)
Cine nu iubeste bezelele? Fiindca sunt atat de usor de facut, nu va mai fi nevoie sa le cumperi de la magazin.

Nuci zaharisite (1 albus)
Sunt usor de facut si absolut delicioase. Pe deasupra, le poti oferi drept o mica atentie atunci cand mergi in vizita la cineva.

Sufleu de ciocolata (8 albusuri)
Un desert uimitor si simplu, care sigur va fi apreciat in orice gospodarie.



Mousse de ciocolata (3 albusuri)
Am vorbit despre sufletul de ciocolata, acum urmeaza mousse-ul. Nu-i asa ca iti lasa gura apa deja?

Cocktail-uri
Stiai ca albusurile de ou pot fi folosite si pentru bauturi? Incearca un Whiskey Sour, Ramos Gin Fizz sau Pink Lady.

Masti pentru ten (1 albus)
Am vorbit despre utilizarea albusurilor in bucatarie, dar acestea pot fi folosite si pentru ten. O masca din albusuri este excelenta pentru pori.

Daca esti in graba sau pur si simplu nu te-ai hotarat ce vrei sa faci cu albusurile tale, le poti ingheta individual in tavita pentru cuburi de gheata pana te hotarasti. Odata dezghetate, ele vor fi ca noi.

Autor:  Andreea Utza