Daca ai acces la frunzele de vita, afla ca esti in posesia unei adevarate comori.
Acestea au fost folosite in bucataria greceasca inca din antichitate.
Urmeaza aceste sfaturi pentru a profita cat mai bine de frunzele de vita.
Cum sa alegi frunzele
Acestea trebuie sa fie culese in lunile mai si iunie. Fii atent la aspectul acestora: frunzele trebuie sa fie intregi, fara gauri, de un verde deschis si de marime medie.
Dupa ce le-ai cules
Foloseste un cutit si taie tulpina, insa nu si frunza.
Inainte de a fi folosite,
frunzele trebuie inalbite. Asaza-le intr-o oala si acopera-le cu apa fiarta. Lasa-le asa timp de 3-5 minute. Spalarea si inalbirea sunt necesare pentru ca frunzele ar putea avea reziduuri din mediu.
Cum sa ingheti frunzele de vita
1. Daca nu lei vei folosi timp de cateva luni: nu le spala, sterge-le si asaza-le una peste cealalta in pachete de cate 50-70. Scoate aerul din pachete si pune-le in congelator.
2. Daca le vei folosi in curand: albeste-le intai, usuca-le apoi ingheata-le ca mai sus.
Cum sa usuci frunzele de vita
Sterge frunzele bine si foloseste un ac pentru a le inlantui pe un fir de ata, strapungand locul unde a fost tulpina. Agata buchetele formate intr-un loc intunecat si racoros, pentru a se usca. Dupa ce s-au uscat complet, impacheteaza-le si pastreaza-le in pungi de plastic.
Cand esti gata sa le folosesti, tine buchetele de sfoara si inmoaie-le in apa fiarta pentru 2-3 minute. Culoarea se va transforma intr-un verde deschis.
Autor: Andreea Utza