Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu frunze de vita


Sfaturi pentru gatit cu frunze de vita Daca ai acces la frunzele de vita, afla ca esti in posesia unei adevarate comori.
Acestea au fost folosite in bucataria greceasca inca din antichitate.
Urmeaza aceste sfaturi pentru a profita cat mai bine de frunzele de vita.

Cum sa alegi frunzele
Acestea trebuie sa fie culese in lunile mai si iunie. Fii atent la aspectul acestora: frunzele trebuie sa fie intregi, fara gauri, de un verde deschis si de marime medie.

Dupa ce le-ai cules
Foloseste un cutit si taie tulpina, insa nu si frunza.

Inainte de a fi folosite, frunzele trebuie inalbite. Asaza-le intr-o oala si acopera-le cu apa fiarta. Lasa-le asa timp de 3-5 minute. Spalarea si inalbirea sunt necesare pentru ca frunzele ar putea avea reziduuri din mediu.

Cum sa ingheti frunzele de vita
1. Daca nu lei vei folosi timp de cateva luni: nu le spala, sterge-le si asaza-le una peste cealalta in pachete de cate 50-70. Scoate aerul din pachete si pune-le in congelator.
2. Daca le vei folosi in curand: albeste-le intai, usuca-le apoi ingheata-le ca mai sus.

Cum sa usuci frunzele de vita
Sterge frunzele bine si foloseste un ac pentru a le inlantui pe un fir de ata, strapungand locul unde a fost tulpina. Agata buchetele formate intr-un loc intunecat si racoros, pentru a se usca. Dupa ce s-au uscat complet, impacheteaza-le si pastreaza-le in pungi de plastic.
Cand esti gata sa le folosesti, tine buchetele de sfoara si inmoaie-le in apa fiarta pentru 2-3 minute. Culoarea se va transforma intr-un verde deschis.

Autor:  Andreea Utza