Site coolinaria.ro

Alaptarea si cura de slabire


Alaptarea si cura de slabire Dupa nastere orice mamica isi doreste sa isi refaca silueta deformata de sarcina si alaptarea este cea mai propice perioada pentru acest lucru. O dieta tinuta stiintific in asemenea momente va ajuta mult la eliminarea excesului de grasimi si revenirea la formele dorite. Printre masurile alimentare care trebuiesc deci luate pe perioada alaptarii se numara:
1. Nu faceti nimic in directia unei cure de slabit in primele doua luni de dupa nastere. Organismul are inca nevoie de calorii pentru a produce lapte sanatos pentru bebelus. Trebuie deci sa aveti un aport de minimum 1800 de calorii pe zi in aceasta perioada.
2. Dupa trecerea primelor doua luni puteti trece usor catre o dieta de slabire, dar intr-un ritm lent incercand sa nu dati jos mai mult de 1/2 kg saptamanal. Mai ales in perioada de inceput aceste scaderi usoare in greutate nu vor putea afecta calitatea laptelui matern.
3. Beti apa suficienta si feriti-va de raceala, infectii diverse, etc. pentru ca in aceasta situatie, daca nu exista necesarul zilnic de calorii, organismul va incerca sa apeleze la resursele existente si acest lucru poate afecta laptele matern.
4. Orice dieta ati dori sa adoptati faceti in asa fel incat sa fie vorba despre o dieta cat mai naturala si nu apelati la dietele rapide sau miraculoase de slabit pe perioada alaptarii. Nu sunteti inca suficient de puternica pentru a face fata efectelor secundare ale unei diete rapide si laptele va avea de suferit daca riscati asa ceva.
5. In cadrul curei de slabit eliminati dulciurile, prajiturile si mancarea tip fast-food precum si grasimile alimentare sau sosurile. Acestea nu au un rol benefic nici pentru bebelus nici pentru silueta dumneavoastra.
6. Exercitiile fizice sunt binevenite, dar sa nu cumva sa faceti excese pentru ca si in acest caz in loc sa conservati energia necesara obtinerii unui lapte de calitate veti risipi resurse pretioase si veti obtine efecte de nedorit.
7. Dietele de slabit pentru alaptare nu sunt menite sa ajute la scaderi rapide in greutate, dar vor aduce silueta dumneavoastra la proportiile dorite daca nu va grabiti si, mai ales, daca reusiti sa organizati intregul mers al lucrurilor dupa un program fix si eficient.

Autor:  Lucia Mihailescu