Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit orezul brun


Sfaturi pentru gatit orezul brun Orezul brun e un aliment important si sanatos si de aceea este necesar sa stii cum sa il gatesti.
Evita erorile si usureaza-ti munca cu sfaturile urmatoare:

Pregateste totul
Pentru a gati orezul brun, foloseste o tigaie cu un capac etans si apa sarata.
Asigura-te ca orezul se fierbe incet.

O tigaie mare e o alegere buna
Foloseste o tigaie cat mai mare, pentru a permite caldurii sa se disperseze in mod egal, rezultand o textura mai consistenta.

Verifica ceasul
Timpul de fierbere depinde de cuptorul pe care il folosesti.
Desi orezul necesita in jur de 40-50 de minute, incepe sa verifici dupa 30, ca sa fii sigur ca nu se arde.

Foloseste cantitatile corecte
Incepe cu cantitatea corecta de apa pentru a nu arde orezul.
Citeste cu atentie indicatiile de pe ambalaj.

Lasa-l cateva minute la odihnit
Odata ce orezul a fiert, lasa-l aproximativ cinci minute cu capacul pus.
Perioada de odihna ii permite sa se raceasca si sa devina ferm, astfel incat sa nu se rupa atunci cand il scoti din recipient.

Autor:  Andreea Utza