Dupa cum probabil te astepti, ai nevoie de albusuri, frisca si un aluat in faza de creatie.
Vei lucra cu un castron mare si cu o spatula flexibila.
1. Pregateste totul
Bate ouale sau frisca pana se intaresc si prepara baza intr-un alt castron.
2. Dilueaza aluatul cu un albus
Adauga o lingura de albus de ou in baza preparata.
Amesteca usor pana aluatul face cateva cocoloase.
Astfel vei face o baza mai usor de manevrat, fara sa o dezumfli.
3. Adauga restul albusurilor in aluat
Deasupra aluatului, toarna albusurile ramase sau frisca.
4. Taie drept, in jos, prin mijlocul albusurilor
Cu spatula, trage o linie dreapta prin mijlocul albusurilor sau prin frisca, pana atingi fundul castronului.
5. Impacheteaza
Treci usor cu spatula de-a lungul formei castronului, aducand aluatul si albusurile deasupra.
Impacheteaza-le deasupra restului de albusuri.
6. Intoarce bolul un sfert de tura si repeta.
7. Opreste-te
Atunci cand aluatul si albusurile au fost incorporate, e timpul sa te opresti.
Chiar daca ramai cu cateva cocoloase, totul e in regula.
Daca vei continua sa amesteci, vei dezumfla albusurile.
Autor: Andreea Utza