Site coolinaria.ro

Cum se incorporeaza albusurile si frisca in aluaturi


Cum se incorporeaza albusurile si frisca in aluaturi Dupa cum probabil te astepti, ai nevoie de albusuri, frisca si un aluat in faza de creatie.
Vei lucra cu un castron mare si cu o spatula flexibila.

1. Pregateste totul
Bate ouale sau frisca pana se intaresc si prepara baza intr-un alt castron.

2. Dilueaza aluatul cu un albus
Adauga o lingura de albus de ou in baza preparata.
Amesteca usor pana aluatul face cateva cocoloase.
Astfel vei face o baza mai usor de manevrat, fara sa o dezumfli.

3. Adauga restul albusurilor in aluat
Deasupra aluatului, toarna albusurile ramase sau frisca.

4. Taie drept, in jos, prin mijlocul albusurilor
Cu spatula, trage o linie dreapta prin mijlocul albusurilor sau prin frisca, pana atingi fundul castronului.

5. Impacheteaza
Treci usor cu spatula de-a lungul formei castronului, aducand aluatul si albusurile deasupra.
Impacheteaza-le deasupra restului de albusuri.

6. Intoarce bolul un sfert de tura si repeta.

7. Opreste-te
Atunci cand aluatul si albusurile au fost incorporate, e timpul sa te opresti.
Chiar daca ramai cu cateva cocoloase, totul e in regula.
Daca vei continua sa amesteci, vei dezumfla albusurile.

Autor:  Andreea Utza