Site coolinaria.ro

Totul despre dieta Swank


Totul despre dieta Swank Dr. Roy Swank a descoperit, cu 60 de ani in urma, ca o dieta saraca in grasimi ajuta pacientii cu scleroza multipla sa duca vieti sanatoase si productive.

Produse lactate
Acestea trebuie sa fie fara grasimi, sau sa nu contina mai mult de un gram de grasimi saturate pe portie. Sunt permise urmatoarele alimente: laptele, laptele praf, laptele batut, branza, smantana, iaurtul, inghetata, toate fara grasime, evident.
Alimente de evitat: unt, margarina, unt de cacao, ulei de cocos, ulei de palmier, ulei hidrogenat, produsele care imita lactatele.

Ouale
Albusul nu contine grasimi, insa galbenusul are 5 grame de grasime saturata. Ti se permit trei oua pe saptamana, dar nu mai mult de unul la o masa.

Cereale
Se recomanda produsele din cereale integrale, cat mai mult posibil. Painea este, de asememea, acceptata, incluzand painea alba, covrigii, neagra sau cu seminte.

Pastele si orezul
Pastele rafinate si orezul sunt permise in orice cantitate, insa sunt preferate cele integrale.

Condimentele
Cu exceptia maionezei, condimentele precum mustarul, sosul de barbeque, sosul dulce-acrisor sau ierburile sunt permise in orice cantitate.



Bauturile
Cofeina: e necesar sa fie limitata la un maximum de 3 cesti pe zi.
Alcoolul: un pahar de vin sau un cocktail la masa de seara este permis.

Nucile si semintele
Sunt surse bune de uleiuri naturale dar si ce acizi grasi esentiali. Inlocuieste snacks-urile zilnice cu acestea pentru a mentine un bun nivel de energie.

Fructele
Cantitatea recomandata este de doua fructe pe zi. Toate fructele sunt permise, dar sunt de preferat cele proaspete, deoarece acestea contin cei mai multi nutrienti.

Legumele
Se recomanda doua portii pe zi, datorita vitaminelor, mineralelor si acizilor grasi.

Carnea
Se accepta carnea de pui sau curcan. Evita produsele procesate, care pot contine piele si grasime. Pestele este permis in orice cantitate. Carnea rosie nu este permisa in primul an de dieta.

Autor:  Andreea Utza