Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru prajitura perfecta: Prepararea


Sfaturi pentru prajitura perfecta: Prepararea 1. Amesteca ingredientele uscate inainte de a le adauga pe cele umede.
2. Cand amesteci untul cu zaharul, fa amestecul galben deschis si pufos. Va dura aproximativ 5 minute.
3. Intotdeauna se incepe si se termina cu ingredientele uscate, atunci cand se alterneaza cu cele umede.
4. Nu amesteca prea mult, odata ce ingredientele au fost adaugate. Foloseste viteza mica pana sunt incorporate toate.
5. Un mixer mic nu ar trebui sa fie folosit la viteza mai mare de 4, iar unul mare nu trebuie sa depaseasca viteza 6.

6. Ai grija la zahar: prea mult poate forma o crusta inchisa la culoare, iar prea putin poate forma o crusta prea subtire sau o textura dura.
7. Masoara cu atentie si faina: prea multa poate duce la crapaturi.
8. Bate galbenusurile cu furculita, inainte de a le adauga in aluat.
9. Ca sa scoti bucatelele de coaja de ou din amestec, foloseste jumatatile goale de coji. Daca nu le poti scoate, ele se vor scufunda in timpul coacerii, deci poti intoarce prajitura cand este rece si le poti scoate atunci.



10. Un praf de sare scoate in evidenta aromele din dulciuri.
11. Cand incorporezi, intotdeauna adauga amestecul mai usor deasupra, folosind o miscare delicata, pentru a nu dezumfla aluatul.
12. Cand amesteci albusurile pentru bezea, sterge toate ustensilele si castronul cu otet sau suc de lamaie, inainte de a intra in contact cu ouale. Orice urma de grasime iti va pune in pericol bezeaua.
13. Foloseste un set special de spatule de silicon pentru bezele.
14. Daca incorporezi mai mult de o aroma intr-un aluat sau glazura, pune vanilia prima, deoarece intensifica cel mai bine restul aromelor.

Autor:  Andreea Utza