Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru prajitura perfecta: coacerea


Sfaturi pentru prajitura perfecta: coacerea Dupa o scurta prezentare a ingredientelor si a pasilor necesari pentru prepararea unei prajituri, astazi avem 10 sfaturi dedicate coacerii prajiturilor:

1. Pentru prajituri coapte uniform, coace fiecare strat separat, atunci cand faci o prajitura cu mai multe straturi.
2. Foloseste o paleta mica ca sa intinzi aluatul in mod egal in tava.
3. Foloseste un termometru pentru cuptor, pentru a sti cu exactitate temperatura la care coci prajitura.
4. Lasa-i timp cuptorului sa ajunga la temperatura necesara, inainte sa pui prajitura.
5. Tine prajiturile departe de marginile cuptorului si la distanta una de cealalta.

6. Roteste prajiturile dupa 20 de minute in cuptor.
7. Foloseste partea din mijloc a cuptorului, daca reteta nu cere altfel.
8. De obicei, prajiturile sunt aproape gata atunci cand in bucatarie incepe sa miroasa a prajitura. Suna ciudat, dar iti vei da seama ca asa este!
9. Lasa prajitura in cuptor atunci cand testezi daca este gata. Daca scoti o scobitoare curata din centrul prajiturii, atunci ea e gata.
10. Nu lasa prea mult la cuptor, deoarece vei ramane cu o prajitura uscata.

Autor:  Andreea Utza