Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru prajitura perfecta: decorarea


Sfaturi pentru prajitura perfecta: decorarea 1. Lasa prajiturile sa se raceasca in tava, nu le scoate imediat.

2. Briosele se scot imediat din tava si se pun la distanta una de cealalta, pentru a se raci.

3. Odata ce s-au racit, inveleste straturile de prajitura in plastic si lasa-le la frigider 30 de minute inainte de a le decora.

4. Intotdeauna asaza prajitura pe un platou de forma acesteia, acoperit intr-o folie subtire.

5. Indeparteaza firimiturile inainte de a incepe sa pui glazura.

6. Aplica un strat subtire de glazura pentru a fixa firimiturile, apoi lasa la frigider 30 de minute pana sa aplici al doilea strat.

7. Daca nu ai timp sa glazurezi, presara zahar pudra. Arata bine si are un gust excelent pentru majoritatea dulciurilor.

8. Pentru o glazura lucioasa, poti folosi un uscator de par pe caldura medie pe exteriorul tortului, chiar inainte de a servi.

Iti recomandam:
- punga pentru umplut cu 5 varfuri;
- sita pentru ornat prajituri cu zahar pudra sau cacao;
- flacon dublu pentru ornat prajituri cu 2 creme simultan;
- seringa de bucatarie pentru decoruri fine.

Autor:  Andreea Utza