Site coolinaria.ro

Ce mancam daca avem indigestie


Ce mancam daca avem indigestie Indigestia poate fi prevenita si tratata prin schimbarea stilului de viata si a obiceiurilor alimentare.

Se recomanda evitarea substantelor precum cafeina si alcoolul si sa mancam mai multe alimente fara grasimi.

Bea apa
Bea cat mai multa apa pentru a neutraliza acizii si a-i scoate din stomac. Apa ajuta si la eliminarea resturilor de mancare ramase in sistemul digestiv, prevenind constipatia si balonarea. Obisnuieste-te sa bei un pahar de apa inainte si dupa masa.

Alege alimente sarace in grasimi
Mancarurile grase sunt greu de digerat si pot deranja stomacul. Inlocuieste prajitul in ulei cu gratarul sau fiertul. Alege lapte cu putina grasime.

Mananca ghimbir si usturoi
Ghimbirul stimuleaza golirea stomacului, iar usturoiul este recomandat pentru eliminarea gazelor. Usturoiul ucide bacteriile si neutralizeaza toxinele pentru a preveni indigestia.

Iaurtul probiotic
Multe dintre iaurturi sunt surse probiotice, care ajuta la sananatea sistemului digestiv. Cauta optiunile simple, fara zahar adaugat. Ia o gustare constituita din iaurt intre mese sau dupa cina.

Banane
Bananele sunt recomandate, pe buna dreptate, ca un plus de energie pentru alergatorii de la maraton. Acestea se digera usor si nu supara stomacul.

Orezul
E bine sa te rezumi la mancaruri precum orezul alb, cartofi fierti sau paine prajita, atunci cand stomacul iti face probleme. Pe langa faptul ca nu streseaza organismul deja sensibil, acestea opresc diarea.

Merele
Precum bananele, merele sunt o sursa buna de pectina, care ajuta la reducerea simptomelor de diaree. Daca te confrunti cu un stomac suparator, inlocuieste-le cu un sos, caci merele coapte sunt mai usor de digerat.

Ceaiuri
Pe langa efectul relaxant al unei cani calde de ceai, menta si musetelul au capacitatea de a calma stomacul, eliminand durerile.

Autor:  Andreea Utza