Site coolinaria.ro

Ce se mananca in Hawaii?


Ce se mananca in Hawaii? Diversitatea culturala si aerul tropical din Hawaii sunt transpuse prin obiceiurile culinare ale locului.

Fructele de mare, legumele si fructele organice, precum si produsele crescute local sunt adevarate traditii ale bucatariei.

Iata cateva mancaruri specifice acestei zone tropicale:

Saimin
O cura perfecta pentru mahmureala si o mancare reconfortanta pentru iernile din Hawaii, Saimin se afla in topul preferintelor locale. Aceasta este o supa in stil asiatic, cu noodles, care se gaseste chiar si la McDonald’s-urile din zona. Supa poate conține carne de pui, topping de omleta, ceapa verde, peste sau chiar cu un tip de carne de porc la conserva, numita SPAM.

SPAM musubi
Daca tot am aflat ce este SPAM, aflam si ca in Hawaii, un snack foarte intalnit este SPAM musubi. Gasit in majoritatea magazinelor, de obicei la casele de marcat, musubi este un mic meniu. Un dreptunghi de orez si o felie de SPAM prajit, invelite intr-un soi de alge, acesta este asemanator cu sushi-ul.



Manapua
Alt snack specific hawaian este manapua, niste bilute de aluat de marimea unui pumn, umplute, de exemplu, cu carne de porc si apoi gatite. Se gasesc in majoritatea magazinelor, cu diferse sortimente, printre care se numara si puiul curry.

'Ahi sau Tako
Intalnite deseori la petreceri, ‘ahi si tako sunt mereu proaspete si racoritoare. Acestea sunt, de fapt, fructe de mare crude, taiate in bucati mici si amestecate cu de toate, de la ceapa verde pana la nuci.

Fructe tropicale
Fructele tropicale, precum apple banana si strawberry papaya sunt culese din copacii de pe insulele vecine si se mananca la micul dejun simple, sau cu un strop de lime.

Plate lunch
Una dintre mancarurile cele mai iubite din Hawaii, plate lunch include doua linguri de orez, o portie de macaroane sau salata de macaroane si cartofi, maioneza si varza sarata. Optiunile sunt nenumarate pentru proteine, precum katsu de pui sau carne de vita cu rosii.

Cutia Bento
Cutia Bento a devenit populara printre cei care munceau pe campurile de trestie de zahar. Nimeni nu-si aducea sandwich-uri, ci cutii cu orez, prune murate si carne (pui sau peste). In Hawaii, magazinele vand cutii Bento gata pregatite.

Malasadas
Portughezii au contribuit la bucataria hawaiana prin carnatii, supele si painea lor. Dar cele mai delicioase sunt malasadas, gogosi tavalite prin zahar. Fie ca sunt luate direct din tigaia incinsa, sau ca sunt savurate la restaurante, umplute cu vanilie sau ciocolata, malasadas sunt preferatele localnicilor.

Shave Ice
Acesta este un desert incredibil de racoritor, perfect dupa o zi la plaja sau dupa un meci obositor de fotbal. La fundul cornetului se pune fie inghetata, fie fasole adzuki. Apoi, gheata este aranjata sub forma unui con si i se adauga siropuri colorate de fructe.

Autor:  Andreea Utza