Site coolinaria.ro

Dieta azteca


Dieta azteca Dieta azteca a fost creata de doctorul Bob Arnot, cu scopul de a integra obiceiurile sanatoase ale aztecilor in viata noastra de zi cu zi.

Programul se axeaza pe mancarurile consumate de azteci, in special semintele de chia, care au extrem de multe beneficii nutritionale, precum: eliminarea poftelor, reducerea inflamatiilor, sunt o sursa de omega 3, calciu, fier si fibre.

Dieta are trei faze, care vor elimina poftele si te vor invata sa faci alegeri sanatoase.
Aceasta este relativ bogata in proteine si saraca in carbohidrati.

Faza 1: Provocarea chia
Prima faza incepe direct prin pierderea greutatii si iti schimba metabolismul cu trei smoothie-uri cu chia pe zi. Aceasta etapa este un fel de curatare, deoarece elimina tot ceea ce este nesanatos, oferindu-ti totusi nutrientii de care ai nevoie. Aceasta faza ar trebui sa dureze cel putin doua saptamani.

Faza 2: Accelereaza cu pranzul
Cea de-a doua etapa inlocuieste smoothie-ul de la pranz cu o masa in sine. Este facuta sa imite orarul aztecilor, care luau masa principala la mijlocul zilei. Aceasta faza dureaza sase saptamani si ajuta la stabilirea unui mod de alimentare si evitarea unei cine copioase.

Faza 3: Stilul real de viata al aztecilor
In faza finala vei invata cum sa-ti mentii greutatea ideala. Vei avea instrumente precum un ghid al alegerilor alimentare inteligente, doua saptamani de meniuri aztece si retete sanatoase.

Exemplu de meniu pentru faza a2a:
Micul dejun:
o cana de ceai verde, smoothie de afine cu chia
Pranz: tacos de peste
Gustarea de dupa-amiaza: morcovi si hummus
Cina: smoothie cu mere, castraveti, menta, patrunjel si chia

Autor:  Andreea Utza