Site coolinaria.ro

Mancaruri care combat acneea


Mancaruri care combat acneea Daca ai crezut intotdeauna ca ciocolata si mancarurile uleioase cauzeaza acneea, e timpul sa renunti la aceste mituri.
Lupta impotriva acneei cu urmatoarele alimente:

Nuci
Deficientele in minerale precum zinc si seleniu sunt strans legate de acnee. Majoritatea nucilor contin seleniu, vitamina E, magneziu, potasiu, calciu si fier, care sunt esentiale pentru o piele sanatoasa.

Peste
Pestele e o sursa buna de acizi grasi esentiali precum omega 3 si omega 6. Acesti acizi ajuta la reducerea inflamatiilor din corp care pot duce la blocarea porilor si aparitia acneei.

Avocado
Bogat in vitamina E, avocado mentine vitalitatea pielii. Acesta reduce inflamatiile si hidrateaza pielea, continand si vitamina C.

Struguri rosii
Atat fructul, cat si semintele, contin substante naturale puternice si antioxidanti, care trateaza probleme ale pielii precum psoriazisul si eczemele.

Anghinare
Acestea sunt surse bune de antioxidanti si vitamina C. Ele ajuta la eliminarea toxinelor din corp, fiind un aliat pentru o piele sanatoasa.

Orezul brun
Este o sursa bogata de vitamina b, proteine, magneziu si antioxidanti. Pentru acnee, vitamina B lupta impotriva stresului, echilibrand nivelul hormonilor si prevenind eruptiile.



Usturoiul
Ajuta la reducerea inflamatiilor si ucide bacteriile si virusurile din corp.

Broccoli
Este alimentul perfect pentru un ten curat. Contine vitaminele A, B, C, E si K.

Lucerna
Contine nutrienti care ajuta la curatarea pielii. De asemenea, lucerna contine enzime care reduc inflamatiile.

Cartofi, ardei gras, morcovi
Beta-carotenul se gasese in multe fructe si legume portocalii, galbene si rosii, iar in corp acesta se transforma in vitamina A.

Autor:  Andreea Utza