Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu busuioc


Sfaturi pentru gatit cu busuioc Cum selectam si pastram busuiocul
Ori de cate ori e posibil, alege busuioc proaspat in locul formei uscate, deoarece este superior in gust.
Frunzele trebuie sa aiba o culoare verde intensa si fara pete intunecate sau ingalbenite.

Chiar daca ierburile uscate se gasesc in supermarket-uri, incearca magazine locale de condimente din zona ta. Deseori, acestea sunt dotate cu o selectie superioara de ierburi si condimente, care sunt, de cele mai multe ori, si mai proaspete.
Incearca sa selectezi busuioc cultivat ecologic, deoarece vei fi sigur ca nu a fost iradiat, ceea ce ar duce la scaderea semnificativa a vitaminei C.

Busuiocul proaspat se tine in frigider intr-un prosop de hartie umeda. Acesta poate fi inghetat integral sau tocat, in recipiente inchise ermetic.
Poti congela busuiocul in tavi pentru cuburi de gheata, acoperit cu apa. Cuburile rezultate vor putea fi folosite in supe, ulterior.

Cel mai sanatos mod de a gati busuioc
Deoarece uleiurile din busuioc sunt volatile, cel mai bine este sa adaugati planta aproape de sfarsitul procesului de gatire, pentru a pastra aroma.

Cateva idei de servire
  • Combina busuioc proaspat cu usturoi si ulei de masline pentru a face o varianta de pesto, fara lactate. Acesta se poate consuma cu diferite feluri de mancare, precum paste, somon si bruschete.
  • Bucura-te de un gust italian punand frunzele de busuioc peste felii de rosii si mozzarella, pentru a crea o salata colorata si delicioasa.
  • Adauga busuioc peste cartofi prajiti, vinete, varza, ardei iote, tofu, nuci de caju, pentru un aer thailandez.
  • Busuiocul facut piure, alaturi de ulei de masline si ceapa, completeaza perfect o supa de rosii.
  • Te poti relaxa cu un ceai revigorant de busuioc, daca lasi frunzele la infuzat in apa clocotita, timp de opt minute.


  • Autor:  Andreea Utza