Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu marar


Sfaturi pentru gatit cu marar Atunci cand poti, alege mararul proaspat, in locul celui uscat, datorita parfumului sau delicat.

Frunzele de marar proaspat trebuie sa fie verzi.
Cele putin ofilite sunt acceptabile, deoarece mararul se ofileste foarte repede, dupa ce a fost cules.

Ierburi uscate si condimente puteti gasi in multe supermarketuri, insa cautati si in magazinele locale.
La fel ca si cu alte ierburi, cautati marar ecologic, pentru a va asigura ca nu consumati alimente iradiate.

Mararul proaspat se pastreaza in frigider, fie infasurat intr-un prosop de hartie umed, fie cu tulpinile intr-un recipient cu apa. Deoarece este foarte fragil, chiar daca este depozitat in mod corespunzator, el se va pastra in stare proaspata pentru aproximativ doua zile.
De asemenea, acesta poate fi congelat, intreg sau taiat, in recipiente inchise ermetic. Puteti congela frunzele de marar in tavi pentru cuburi de gheata, acoperite cu apa, pentru a le adauga apoi in supe sau tocane.

Semintele de marar se depoziteaza intr-un recipient de sticla inchis ermetic, intr-un loc racoros, uscat si intunecat, pentru a se pastra in stare proaspata aproximativ sase luni.

Cateva idei de servire
- Combina marar cu iaurt simplu si castravete tocat pentru o gustare racoroasa si delicioasa.
- Foloseste marar atunci cand gatesti peste, in special somon si pastrav, pentru ca aromele se completeaza una pe cealalta foarte bine.
- In mod traditional, semintele de marar se foloseau pentru a calma stomacul dupa masa. Pune niste seminte intr-un vas mic si lasa-l pe masa, pentru ca toti sa se bucure de beneficiile acestora.

- Adauga marar la reteta preferata de salata cu ou.
- Amesteca fasole verde, cartofi tocati si iaurt simplu, apoi condimenteaza cu seminte de marar si marar tocat.
- Aroma mararului scade foarte mult cu cat acesta este gatit. Adauga-l in ultimul minut pentru un gust deplin si o aroma imbietoare.
- Pe de alta parte, incalzirea scoate in evidenta aroma semintelor de marar, de aceea se recomanda ca semintele sa fie prajite inainte de a fi utilizate.

Autor:  Andreea Utza