Cu totii il stim pe Jamie Oliver si preparatele lui delicioase.
Iata cateva sfaturi de la un bucatar desavarsit:
- Construieste-ti, treptat, un
kit de alimente cheie. Incepi prin a gati lucruri simple, precum paste cu sos de tomate, apoi mareste-ti colectia de ingrediente si creste complexitatea preparatelor.
-
Gateste in loc sa comanzi mancarea. Va fi proaspata si mult mai sanatoasa, si, de multe ori, chiar mai rapida.
- Unul dintre sfaturile pentru un
curry delicios este sa foloseste frunzele de curry. Le poti cumpara de pe internet si le poti pastra la congelator.
- Nu dureaza atat de mult sa gatesti puiul. Cu cat tai carnea mai marunt, cu atat se va gati mai repede.
- Ca sa faci
orezul pefect, umple o conserva cu orez si vars-o intr-un vas. Adauga doua conserve de apa si putina sare, si adu-l la clocot, apoi lasa-l pana se absoarbe apa. Poti adauga frunze de menta, curcuma sau lamaie.
-
Condimentele trebuie sa imbunatateasca mancarea, nu sa ii schimbe complet gustul. Toate legumele sunt 90% apa, iar apa nu are gust. Daca vrei sa-ti convingi copiii sa manance salata si alte legume, trebuie sa le condimentezi. Daca folosesti ierburi, citrice si condimente, ai nevoie de mult mai putina sare.
- Ierburile si condimentele sunt un element cheie pentru o dieta sanatoasa.
- Ca sa cureti rapid
ghimbirul, foloseste o lingura, in loc de un cutit. Astfel vei putea sa indepartezi doar coaja, nu si interiorul.
Autor: Andreea Utza