Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit de la Jamie Oliver


Sfaturi pentru gatit de la Jamie Oliver Cu totii il stim pe Jamie Oliver si preparatele lui delicioase.
Iata cateva sfaturi de la un bucatar desavarsit:

- Construieste-ti, treptat, un kit de alimente cheie. Incepi prin a gati lucruri simple, precum paste cu sos de tomate, apoi mareste-ti colectia de ingrediente si creste complexitatea preparatelor.
- Gateste in loc sa comanzi mancarea. Va fi proaspata si mult mai sanatoasa, si, de multe ori, chiar mai rapida.
- Unul dintre sfaturile pentru un curry delicios este sa foloseste frunzele de curry. Le poti cumpara de pe internet si le poti pastra la congelator.

- Nu dureaza atat de mult sa gatesti puiul. Cu cat tai carnea mai marunt, cu atat se va gati mai repede.
- Ca sa faci orezul pefect, umple o conserva cu orez si vars-o intr-un vas. Adauga doua conserve de apa si putina sare, si adu-l la clocot, apoi lasa-l pana se absoarbe apa. Poti adauga frunze de menta, curcuma sau lamaie.

- Condimentele trebuie sa imbunatateasca mancarea, nu sa ii schimbe complet gustul. Toate legumele sunt 90% apa, iar apa nu are gust. Daca vrei sa-ti convingi copiii sa manance salata si alte legume, trebuie sa le condimentezi. Daca folosesti ierburi, citrice si condimente, ai nevoie de mult mai putina sare.
- Ierburile si condimentele sunt un element cheie pentru o dieta sanatoasa.
- Ca sa cureti rapid ghimbirul, foloseste o lingura, in loc de un cutit. Astfel vei putea sa indepartezi doar coaja, nu si interiorul.

Autor:  Andreea Utza