Site coolinaria.ro

10 sfaturi pentru gatit de la Julia Child


10 sfaturi pentru gatit de la Julia Child Cu siguranta ai auzit de Julia Child, dar acum ai ocazia sa inveti sa gatesti dupa sfaturile ei:

1. Praful de copt isi pierde din putere daca este lasat desfacut mai mult de 6 luni.
Inainte sa il folosesti, asigura-te ca ai eliminat toate cocoloasele.

2. Ca sa cureti arsura de pe o tigaie, umple-o cu apa si adauga doua linguri de bicarbonat de sodiu.
Lasa-l sa fiarba zece minute, acopera si lasa la inmuiat peste noapte. Dimineata vei putea elimina arsura.

3. Verifica drojdia. Amesteca o lingura de drojdie uscata intr-o cana cu trei linguri de apa calduta si putin zahar.
In cinci minute ar trebui sa apare bule.

4. Trebuie sa alegi cu grija ouale si sa le pastrezi corect.
Deoarece temperatura camerei creeaza mediul propice pentru bacterii, intotdeauna cumpara oua tinute la rece, dar niciodata sparte sau murdare.
Pastreaza-le la rece pana in momentul in care le folosesti.

5. Ca sa faci unt clarificat, topeste untul si indeparteaza lichidul galben.
Metoda profesionala presupune sa lasi untul sa fiarba incet intr-o tigaie incapatoare, pana bulele inceteaza.
Varsa lichidul galben intr-un borcan folosind o sita, si il vei putea pastra la frigider sau congelator.

6. Atunci cand incorporezi ouale, faina sau frisca in aluaturi, trebuie sa ai grija sa nu se dezumfle aluatul.
Ca sa faci acest lucru, pune o spatula mare de silicon in mijlocul amestecului si trage-o spre marginea bolului apoi scoate-o la suprafata, aducand o parte din compozitie de la fund. Nu amesteca prea mult.



7. Ca sa separi cateii de usturoi, taie varful, apoi loveste cu pumnul sau cu partea plata a unui cutit.
Ca sa decojesti, pune cateii intr-un vas cu apa clocotita si lasa-i exact 30 de secunde.
Ca sa faci pasta de usturoi, pune putina sare pe usturoiul maruntit, apoi apasa usturoiul cu latul cutitului si freaca inainte si inapoi, pe masa de lucru.
Scapa de mirosul de pe maini cu apa rece, putina sare, sapun si apa calda.

8. Verifica de multe ori carnea, atunci cand o gatesti, deoarece se poate strica repede.
Apas-o usor cu degetul pentru a-i verifica elasticitatea. In timp ce se gateste este usor elastica, iar atunci cand elasticitatea s-a dus, inseamna ca este bine facuta.

9. Daca folosesti bulion din conserva, fierbe-l alaturi de cativa morcovi, ceapa si telina si chiar putin vin alb.

10. Atunci cand vrei sa folosesti vin rosu, alege un Chianti sau Zinfandel.
Vinul alb trebuie sa fie sec, precum Sauvignon, dar pentru ca unele pot fi prea acide, poti folosi un vermut.

Autor:  Andreea Utza