Site coolinaria.ro

Elimina zaharul complet din dieta ta


Elimina zaharul complet din dieta ta Proastele obiceiuri alimentare combinate cu inaintarea in varsta si consumul de alcool pot duce la dezvoltarea unor afectiuni precum diabetul si boli ale sistemului digestiv. In special excesul de zahar in dieta zilnica este deosebit de nociv din acest punct de vedere si daca medicul ne atrage atentia ca trebuie sa reducem la minimum aportul de zahar uneori nu stim cum si ce sa eliminam din dieta noastra pentru a reusi acest lucru.

Iata in continuare o lista a produselor alimentare care trebuie evitate complet de catre persoanele cu risc de contractare a diabetului sau de catre cei supraponderali ori cu alte afectiuni care cer o reducere a aportului de zahar din alimentatia zilnica:

Painea alba produsa cu faina rafinata, cartofii, porumbul, orezul alb, zaharul rafinat, siropurile, morcovii si sfecla de zahar, unele iaurturi si alte lactate, iar dintre bauturi berea si vinul tratat cu indulcitori sau tariile indulcite de asemenea artificial. Pe langa aceste produse mai pot fi amintite si produsele de patiserie, sucurile, snacks-urile de tot felul si multe dintre batoanele energizante.

Cei mai indreptatiti sa completeze aceasta lista vor fi chiar medicii de familie care ne au sub ingrijire si acestia trebuie consultati primii atunci cand vine vorba despre stabilirea unei diete sarace in zahar si benefice pentru sanatatea noastra. Indulcitorii, la care nu vom putea renunta complet, e bine sa fie cat mai naturali si nerafinati, aici putand mentiona stevia, sucanatul, fructoza, etc. Fructele sunt permise si chiar se incurajeaza consumul acestora, dar cat mai proaspete, neprocesate si, de asemenea, o gama variata de legume si zarzavaturi.

Pentru cei obisnuiti sa consume cu placere produse care contin zahar rafinat trecerea catre un regim alimentar lipsit de zahar va fi dureroasa insa se poate realiza treptat si cu o buna asistenta medicala. Cu cat mai repede se inregistreaza progrese cu atat mai bine va fi pentru starea dumneavoastra generala de sanatate pe termen lung. O dieta alimentara restrictiva si analize medicale periodice vor reusi sa va readuca zambetul pe buze permitandu-va sa va continuati viata intr-un ritm obisnuit, schimband totusi gustul dulce al zaharului si traiului fara de griji cu acela mai natural al produselor organice, nerafinate si imbibate de aromele vii ale pamantului.

Autor:  Lucia Mihailescu