Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea I


Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea I Hell's Kitchen este un concurs culinar televizat, aparut initial in America, a carui gazda este celebrul bucatar Gordon Ramsay.

Probele presupun ca participantii, fie individual, fie in echipe, sa pregateasca felurile de mancare indicate de acesta.

Iata cateva dintre cele mai importante sfaturi culese din emisiunea americana:

Carnea de pasare
1. Pastreaza oasele de la carnea pe care o cumperi, pentru a le putea folosi ulterior.
2. Cand pregatiti piept de rata, asigurati-va ca folositi o tigaie rece, astfel incat grasimea sa se topeasca mai lent.
3. Adauga aroma de pui atunci cand gatesti burgeri de curcan sau pur si simplu o fleica. Aceasta va imbunatati gustul preparatului.
4. Atunci cand tai un pui, pune folie de plastic peste masa si acopera si carnea, pentru a scapa de grija bucatilor care zboara prin bucatarie.
5. Te-ai saturat de puiul uscat? Foloseste o saramura, o tehnica minunata, simpla si plina de satisfactii.



Carne rosie
1. Lasa fripturile si carnea la odihnit, inainte sa le tai.
2. Gateste intotdeauna baconul pe o foaie de copt, in cuptor, la 400 grade timp de 20-25 de minute.
3. Cotletul de porc poate fi prea uscat de cele mai multe ori. O solutie simpla este sa le rumenesti pe ambele parti, apoi sa termini preparatul in cuptor in 7-10 minute la 350 de grade.
4. Pentru un hamburger suculent, adauga apa rece pentru carnea de vita, inainte de a o gati.
5. Cand pregatesti carne rosie, asigura-te ca tigaia este foarte fierbinte.



Peste
1. Cand inmoi scoicile pentru a le curata, adauga putina sare in apa rece. Acest lucru va ajuta scoica sa elimine complet nisipul.
2. Marineaza pestele proaspat in usturoi si sos se soia, inainte de frigere, coacere si prajire.
3. Unge pestele cu ulei de masline, inainte de a-l pune pe gratar sau in tigaie.
4. Cand faci peste la gratar, asigura-te ca acesta este curat. Foloseste o carpa uleioasa si freaca gratarul chiar inainte de a pune pestele.
5. Asigura-te ca tigaia este foarte fierbinte, inainte de a pune scoicile in ea.
6. Cand tai un rulou de sushi, ai grija sa obtii 5 portii egale.

Autor:  Andreea Utza