Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a III-a


Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a III-a Astazi, expertii Hell's Kitchen (SUA) ne dau sfaturi pentru copt si asezonat, dar si in privinta vaselor de bucatarie.

Coacerea
- Cand coci la temperaturi foarte ridicate, adauga mai multa faina in aluat decat scrie in reteta, si mai mult lapte sau apa.
- Cand glazurezi o prajitura, inmoaie spatula in apa calduta pentru a netezi glazura.
- Adauga o lingura de suc de lamaie in aluatul de prajitura pentru a nu avea surpriza unui aluat gri.
- Vremea de afara afecteaza consistenta si gustul aluatului de pizza. De asemenea, intervine si in procesul de crestere al aluatului. Daca afara e frig, inlocuieste apa rece din reteta cu apa calduta.
- Cand coci o prajitura, urmeaza reteta. Cand gatesti, foloseste-ti imaginatia.
- Cand folosesti amidon de porumb pentru ingrosare, amesteca-l intotdeauna cu apa rece, niciodata cu apa fierbinte.

Asezonarea
- O crenguta de marar imbunatateste aproape orice supa, salata sau fel principal. Frunzulitele se pot adauga in sosuri, dressing-uri si supe. Pot fi uscate sau inghetate.
- Pune esenta de vanilie pe un tampon de vata si asaza-l in fundul frigiderului pentru a scapa de mirosuri.
- Cand decojesti ghimbirul, foloseste o lingura. E mai usor si nu faci risipa.
- Foloseste ierburi uscate pentru gatit si ierburi proaspete pentru final, adaugate in ultimul moment.

Vasele de bucatarie
- Foloseste vase de calitate. Arata mai bine, gatesti mai bine in ele si dureaza foarte mult.
- Daca nu ai o perie pentru gratar, foloseste o bucata de folie de aluminiu pentru a-l curata.
- Atunci cand cade un cutit, nu incerca sa-l prinzi din cadere. Da-te la o parte si lasa-l sa ajunga pe podea.
- Investeste intr-o tigaie clasica din fonta. E cel mai bun metal cu care poti sa gatesti si distribuie caldura in mod egal.
- Inveleste ustensilele in folie de plastic atunci cand masori unt de arahide sau alte lucruri lipicioase.
- Daca fundul tigaii incepe sa se arda, decojeste si taie o ceapa in jumatate si pune partea taiata inauntrul mancarii, pentru a nu prinde miros de arsura.
- Nu uita sa cureti bine si sa schimbi regulat fundul pe care tai, pentru a preveni contaminarea.

Autor:  Andreea Utza