Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a IV-a


Sfaturi pentru gatit de la Hell's Kitchen - partea a IV-a Astazi, apelam la experienta juratilor si concurentilor Hell's Kitchen (SUA) si invatam trucuri pentru gatit fructe si legume, precum si alte sfaturi care nu si-au gasit locul in categoriile anterioare.

Fructe si legume
- Cand fierbi legume galbene sau portocalii, adauga cateva lingurite de zahar in apa pentru a scoate in evidenta dulceata acestora.
- Iti plac rodiile, dar urasti sa scoti semintele? Taie rodia pe jumatate si foloseste coada unei linguri de lemn pentru a le scoate usor.
- Inainte sa tai ardeii chili, freaca-ti mainile cu putin ulei pentru a nu absorbi uleiurile picante din acestia.
- Lamaile tinute intr-un borcan cu apa etans vor produce de doua ori mai mult suc.
- Daca vrei sa-ti coci mai repede bananele, pune-le intr-un sac de hartie maro cu un mar. Marul va emite etilena, care va ramane in sac si va grabi procesul.
- Nu ai cu ce sa storci lamaia? Nu te ingrijora, incalzeste-o la microunde timp de 10 secunde, taie-o pe jumatate apoi stoarce-o cu un cleste.
- Tine citricele separat de celelalte fructe, deoarece le pot grabi procesul de coacere.
- Nu tine rosiile in frigider! Le strica pulpa.
- Miroase sparanghelul inainte sa-l cumperi. Capetele trebuie sa fie tari si sa nu aiba niciun miros.

Diverse sfaturi pentru gatit
- Mancarea nu se va lipi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei rece.
- Nu te teme sa incerci lucruri noi. Multe preparate minunate au fost descoperite din greseala.
- Alege-ti ingredientele cu grija. Incearca sa folosesti intotdeauna produse proaspete, de sezon.
- Pune un servetel de hartie ud sub fundul de taiat, pentru a nu aluneca.
- Intotdeauna preincalzeste cuptorul!
- Spala-te bine pe maini dupa ce ai atins alimente crude.
- Dupa ce ai curatat frigiderul, adauga putin suc de lamaie in apa de clatire, pentru un miros proaspat.



- Daca vrei sa scapi de mirosul de ceapa sau usturoi de pe maini, inmoaie-ti mainile in otet pentru zece minute.
- Gateste cu simturile. Asculta tigaia si decide daca ai nevoie de mai multa sau mai putina caldura. Miroase sosul, are nevoie de mai multe condimente?
- Dupa ce ai atins usturoiul, freaca-ti mainile de un otel inoxidabil, ca sa scapi de miros.
- Cand faci clatite, inlocuieste laptele cu sifonul. Clatitele tale vor fi mai usoare si mai pufoase.
- Adauga doua picaturi de colorant alimentar galben in taiteii cumparati pentru a-i face sa para "de casa".
- Cand incalzesti sau reincalzesti alimente in cuptor, foloseste o folie de aluminiu pentru a permite aerului sa circule mai bine si sa eviti excesul de ulei sau sucuri.
- Daca nu mai ai ulei, pune un strat subtire de maioneza pe carne, ca sa nu se lipeasca.

Autor:  Andreea Utza