Site coolinaria.ro

Desprinderea de fusta mamei si silueta


Desprinderea de fusta mamei si silueta Suntem o generatie norocoasa, care nu a fost atat de expusa primejdiei reprezentate de ceea ce numim junk food, pentru ca majoritatea dintre noi are acasa o mama care gateste si o face foarte bine si are grija sa ne puna in farfurie numai produse de calitate preparate la inalte standarde.

Ne-au rasfatat si apoi ne-au lasat libere sa ne vedem de viata noastra. Unele am „zburat” din cuib mai de timpuriu (liceu, facultate), altele abia cand ne-am gasit jumatatea. Dar, oricare ar fi contextul, dificultatea este aceeasi: ce mancam, unde si cat? Nestiind sa manevram tigaile si cutitele sau neavand timp sa exersam, ne gasim alinarea intr-o masa in oras, la un fast food sau un restaurant. Azi asa, maine asa si vedem ca am inceput sa ne cam implinim. Nu e grav pentru ca suntem tinere, exista nenumarate diete, putem face sport, etc.

Cel mai bine ar fi insa sa nu preferam aceste alternari de greutate pentru ca ne pot afecta sanatatea pe termen lung dar si frumusetea, cauzand aparitia celulitei sau a vergeturilor. Solutia este sa gasim un compromis pentru a ne pastra o silueta armonioasa fara exces de diete si fara infometare. Sa preferam numai produsele de calitate, sa nu fugim la fast food de fiecare data cand ne este foame, sa nu optam pentru o punga de chipsuri sau o ciocolata numai pentru a ne amagi foamea. Toate excesele, toate greselile pe care le facem acum ne vor costa mai tarziu si e pacat.

Sa renuntam la grasimi, la prajeli, la produsele semipreparate, la dulciuri in exces. Sa consultam de fiecare data cu atentie eticheta produselor pentru a vedea exact ce contin. Sa preferam oricand fructele si salatele in locul hamburgerilor de exemplu. Situl nostru va ofera posibilitatea de a gasi retete sanatoase si usor de preparat, asa ca, nu ai nevoie decat de un pic de ambitie si de vointa pentru a-ti crea tu singura un meniu gustos si sanatos. Satisfactiile vor fi enorme atat pe termen scurt (bucuria de a crea ceva cu propriile maini) dar mai ales pe termen lung (pui bazele unei vieti fara probleme de sanatate).

Frumusetea nu consta doar intr-o talie de viespe ci si intr-o piele frumoasa, intr-un ten luminos, in energie si viatlitate si toate acestea nu pot fi obtinute decat prin alimentatie sanatoasa.

Autor:  Raluca Alupoaie