Site coolinaria.ro

Adauga proteine in salatele tale


Adauga proteine in salatele tale Desi salatele sunt racoritoare si delicioase, majoritatea sunt sarace in proteine, ceea ce afecteaza energia necesara unei zile.
De aceea, e important sa te asiguri ca-i oferi corpului destule proteine.

Iata ce alimente poti adauga in salatele tale pentru un plus de energie.

Quinoa
O jumatate de cana de quinoa pregatita are 4 grame de proteine si toti cei 9 aminoacizi de care are nevoie corpul tau. De asemenea, quinoa contine fibre, fier si magneziu.

Creveti
Trei sau patru creveti la gratar contin 18 grame de proteine, plus acizi grasi omega-3. Acestia au un gust specific, care se potriveste cu aproape orice tip de salata si alte alimente, indiferent de intensitatea gustului acestora.

Branza feta
Branzeturile tari pot contine multe calorii, insa feta cremoasa este relativ saraca in calorii si grasimi.
Totusi, o portie contine 4 grame de proteine. Iar datorita gustului ei intens, nu vei avea nevoie de prea multa.


Seminte de floarea soarelui
Crocante si delicioase, un sfert de cana de seminte de floarea sorelui contine 6 grame de proteine, grasimi bune, vitamina E si seleniu, toate fiind foarte importante pentru metabolism.

Oua fierte
Fiecare ou contine 6 grame de proteine, dar si vitamina D. Ouale contin grasimi, dar asta le face sa te mentina satul. Iar, daca le fierbi, nu trebuie sa te temi de grasimi sau calorii in plus. Ca bonus, poti folosi galbenusul moale ca dressing excelent.

Seminte de canepa
O lingura de seminte de canepa contine 5 grame de proteine complete. Mai mult decat atat, sunt o sursa minunata de magneziu, fier, zinc si acizi grasi omega-3.

Autor:  Andreea Utza