Site coolinaria.ro

Dulciuri pentru dieta


Dulciuri pentru dieta Dulciurile si dietele nu se afla prea des in relatii bune.
Zaharul rafinat impreuna cu toate chimicalele nu face decat sa-ti adauge kilograme in plus.

Dar, doar pentru ca ceva este dulce, nu inseamna neaparat ca trebuie sa te ingrase!
Iata cateva gustari dulci care sunt perfecte intr-o dieta:

Ciocolata neagra
Probabil stii deja ca ciocolata neagra are mai multi antioxidanti si mai putin zahar decat cea cu lapte. Dar, tine minte si urmatorul lucru: ciocolata neagra contine acizi grasi mononesaturati, care te pot scapa de poftele incontrolabile!

Parfait cu iaurt grecesc
Chiar daca il indulcesti cu o lingura de miere, cacao sau o mana de fructe, iaurtul grecesc este o sursa excelenta de calciu, care sustine scaderea in greutate.
Mai mult decat atat, contine multe proteine, chiar de doua ori mai multe decat iaurtul obisnuit. De aceea, te mentine satul pe parcursul zilei.

Banane inghetate
Bogate in fibre, bananele au un gust si mai dulce atunci cand le ingheti. Pot inlocui cu succes inghetata. Potasiul iti va ajuta organismul in privinta sodiului. Daca retii prea multa apa din cauza sodiului, bananele te vor ajuta la reducerea balonarii.

Naut cu miere si scortisoara
Nautul contine multe fibre si proteine, de aceea ne simtim mult mai satui dupa o portie. Scortisoara are si ea beneficiile ei in diete: scade nivelul zaharului din sange si tine sub control poftele.
Pune la cuptor nautul pentru 30-40 de minute, pana devine crocant si auriu, apoi pune-l intr-un amestec de miere cu scortisoara.

Fructe de padure
Pe langa faptul ca sunt cele mai bogate surse de antioxidanti, fructele de padure combat inflamatiile. Sunt bogate in arome si sarace in calorii, perfecte pentru satisfacerea poftelor intr-o dieta sanatoasa.

Budinca de chia
Semintele de chia ofera senzatia de satietate si ajuta la scaderea in greutate. In plus, aproape toate grasimile vin din surse nesaturate. Chiar daca semintele nu au prea mult gust, le poti pune intr-o budinca cu lapte de cocos, vanilie si alte bunatati.

Popcorn cu scortisoara
Fara unt si sare, popcorn-ul este chiar o mancare sanatoasa: sarac in calorii si bogat in fibre bune pentru slabit. Daca adaugi putina scortisoara, il vei indulci fara a-l face un pericol pentru silueta.

Autor:  Andreea Utza