Site coolinaria.ro

Inlocuiri alimentare pentru mai putine calorii


Inlocuiri alimentare pentru mai putine calorii Chiar si micile schimbari alimentare te pot ajuta sa scapi de kilogramele in plus.
Nu e nevoie decat sa inlocuiesti zilnic cate un aliment din urmatoarea lista:

Inlocuieste chiflele cu o briosa englezeasca
Chiflele groase din faina alba, unse cu gem de fructe, pot fi inlocuite cu succes de briosele englezesti din grau integral. Adauga o lingura de unt de arahide si felii de capsuni proaspete.

In loc de lapte degresat, iaurt grecesc
Schimba-ti micul dejun: in loc sa torni lapte degresat peste cereale, pune iaurt grecesc degresat. Alege un mix de cereale integrale, fara continut de grasimi, ca sa tai si mai multe calorii.

Portocale intregi in loc de suc
Inlocuieste paharul cu suc de portocale cu o portocala intreaga. O singura cana de suc de portocale contine 24 de grame de zahar, adica dublul unei portocale. In plus, daca vei savura o portocala intreaga vei beneficia si de 3 grame de fibre.

Lipie in loc de paine
Inveleste-ti sandwich-urile intr-o lipie din grau integral, in loc de doua felii de paine.

In loc de ciocolata cu lapte, alege ciocolata neagra
Ciocolata neagra are jumatate din zaharul continut in ciocolata cu lapte. Savurata incet, ciocolata neagra iti va oferi satisfactia pe care o doresti. Mananca doar doua patratele, nu o ciocolata intreaga.



In loc de chipsuri, ridichi feliate
Incearca feliile de ridichi in loc de chipsurile cu smantana. Combina cu ardei jalapeno pentru un gust picant si adauga putin iaurt degresat. Retine ca chipsurile nu sunt doar carbohidrati, ci contin si multe grasimi!

Iced Vanilla Latte in loc de Frappuccino de vanilie
Chiar si cu 2% lapte si fara frisca, un frappuccino poate sa contina peste 300 de calorii, majoritatea din zahar. Schimba cu un iced vanilla latte. Comanda lapte degresat pentru o bautura cu doar 11 grame de zahar.

Omleta cu legume si branza de capra, in loc de sunca si cascaval
Imbunatateste-ti reteta de omleta. Scoate unul dintre galbenusuri si inlocuieste cascavalul si sunca cu spanac, rosii si branza de capra. Vei scapa de aproape 300 mg de sodiu.

Autor:  Andreea Utza