Site coolinaria.ro

Cum sa faci briose in cana


Cum sa faci briose in cana Briosele in cana sunt atat de populare deoarece sunt simple, rapide si delicioase.
In plus, poti experimenta cu ce arome doresti, cat timp respecti regulile de baza.
Urmeaza sfaturile urmatoare si lasa-ti frau liber imaginatiei:

1. Faina
Foloseste faina cu agent de crestere. Daca nu o poti gasi la magazin, o poti prepara foarte usor acasa. Amesteca o cana de faina normala cu 3/4 lingura de praf de copt si un praf de sare. Faina cumparata de la magazin va produce un aluat mai consistent.

2. Ouale
Un ou mare inseamna doua briose in cana. Este imposibil sa faci o singura briosa dintr-un ou, deoarece restul ingredientelor de care ar fi nevoie nu ar putea incapea intr-o singura cana. De aceea, un singur ou ajunge pentru doua briose. Nu folosi oua foarte mari.

3. Recipiente
Orice se poate pune la microunde poate fi folosit. Pahare, borcane, recipiente din ceramica sau chiar din hartie. Cel mai important este sa nu le umpli mai mult de jumatate cu aluat. Ai incredere in tine si experimenteaza. Dupa doar 1-2 briose in cana vei deveni expert.

4. Nu umple recipientul
Repetam acest sfat, deoarece este regula de aur a brioselor in cana. Daca respecti acest lucru, nu mai ai de ce sa te temi ca briosa ta se va revarsa.

5. Timpul de coacere
Incepe cu cel mai scurt timp de coacere precizat in reteta ta. Verifica prajitura atingand cu grija varful. Acesta trebuie sa fie ferm si elastic. Daca nu s-a facut inca, mai las-o si verifica din 15 in 15 secunde.

6. Culoarea
Tine minte: briosele in cana vor fi destul de aurii. Varful maroniu al unei briose traditionale se formeaza prin caramelizarea zaharului. Un cuptor cu microunde nu poate atinge aceeasi temperatura. Asa ca, briosele tale nu vor fi maronii, dar este in regula.

7. Briosele in cana pot scadea
De obicei, briosele in cana se dezumfla putin. Sunt la fel de delicioase si nu trebuie sa te descurajezi. Chiar daca vei umple cana, asta nu te va ajuta.

8. Ordinea ingredientelor
Incepi prin a amesteca ingredientele uscate, precum faina, zahar sau cacao. Adauga apoi oul si amesteca cat de mult poti. Nu te ingrijora daca inca ramane amestec uscat. Apoi, pune toate celelalte ingrediente, in afara de ciocolata (daca doresti) si amesteca pana se incorporeaza toate. Ciocolata rasa, nucile sau stafidele se adauga la final.

9. O varianta mai sanatoasa
Daca te simti vinovata mancand o astfel de briosa, incearca o varianta mai sanatoasa. Foloseste faina integrala si ciocolata fara zahar. Inlocuieste zaharul cu sirop de artar. Va fi la fel de delicioasa.

Autor:  Andreea Utza