Site coolinaria.ro

Idei de retete cu rosii proaspete


Idei de retete cu rosii proaspete Rosiile sunt legume extrem de versatile, fie ca le savuram proaspete, in mancaruri sau sosuri.

Renunta la conserve in favoarea rosiilor proaspete si alege din multele optiuni pentru a le pregati.

Rosii coapte cu quinoa, porumb si ardei iute
Aceste rosii sunt umplute cu quinoa, extrem de sanatoasa, porumb dulce, ardei iute si branza maruntita. Adauga putin suc de lamaie proaspat pentru o explozie de prospetime. Este o garnitura sau un fel de mancare fara carne delicios.

Pizza cu rosii proaspete si feta
O pizza delicioasa, cu rosii proaspete si zemoase si branza feta. Poti adauga masline negre, pentru un plus de savoare.

Supa Gazpacho
O supa consistenta din rosii proaspete servita cu legume la gratar. Adauga putina apa inainte sa o servesti, deoarece cu cat sta mai mult la frigider, cu atat se ingroasa. Pentru un gust picant, adauga seminte de ardei jalapeno.

Tarta cu rosii si busuioc
Cu totii stim ca nu poti da gres atunci cand combini rosiile cu busuiocul. Adauga putin porumb, oregano si branza rasa si obtii un fel de mancare simplu, dar delicios.

Rosii uscate la cuptor
Coacerea rosiilor pentru mai mult timp la o temperatura potrivita le deshidrateaza si le da o aroma concentrata. Acestea vor fi mult mai moi si "grasute" decat cele cumparate din comert.

Salata cu rosii, pepene si piersici
O salata de vara care combina aroma rosiilor proaspete cu dulceata pepenelui si a piersicilor, rezultand un preparat potrivit pentru orice ocazie.

Mini tarte cu rosii si parmezan
Foloseste gura unui pahar pentru a taia forme rotunde din aluat. Adauga putin ulei de masline peste rosii, doua linguri de vin si putin piper. Rade parmezan si presara cateva frunze de busuioc, apoi lasa la cuptor pana se rumenesc.

Bruschete cu rosii
Foloseste orice tip de rosii gasesti la magazin. Pentru un aspect deosebit, amesteca mai multe culori si forme, galbene si rosii, de exemplu. Adauga busuioc si condimenteaza cu usturoi si putin piper.

Macaroane cu branza si rosii la cuptor
Asigura-te ca amestecul pentru macaroane se face la foc mic spre mediu, pentru o consistenta perfecta a branzei si un sos delicios. Adauga rosii la cuptor pentru o combinatie excelenta.

Autor:  Andreea Utza