Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu sirop de artar


Sfaturi pentru gatit cu sirop de artar Siropul de artar este intr-adevar un indulcitor unic, care ofera o dulceata naturala si o aroma bogata.

Citeste sfaturile urmatoare si distreaza-te, experimentand cu acest sirop. Poti face adevarate minuni in bucatarie!

Siropul de artar are o aroma mai puternica decat zaharul, dar gustul sau este mai putin dulce. De aceea, e nevoie sa experimentezi pentru a obtine o reteta perfecta.

Gustul
Siropul de artar este bogat si schimbator. Parfumul sau depinde de solul in care a crescut artarul, de anul in care a fost colectat, de temperaturile din acea perioada, etc. Aromele puternic simtite in acesta sunt caramelul, vanilia, de nuca, florale, de ciocolata si cafea.

Cum sa-l folosim in bucatarie
Pentru a inlocui mierea:
Inlocuieste pur si simplu aceeasi cantitate de miere, cu una de sirop de artar.

Pentru a inlocui zaharul:
- pentru gatit, foloseste 3/4 de ceasca de sirop pentru fiecare ceasca de zahar.
- pentru prajituri, pune 3/4 de ceasca pentru fiecare ceasca de zahar, insa scade din totatul de lichid din reteta cu aproximativ 3 linguri pentru fiecare ceasca de sirop pe care o adaugi.
Asta inseamna ca vei folosi doar 75% de sirop de artar pentru cantitatea de zahar necesara.

Aciditatea
Siropul de artar are o aciditate usoara, pe care va trebui sa o neutralizezi daca vrei sa faci un aluat care sa creasca.
Pentru a face acest lucru, adauga intre 1/4 si 1/2 de lingura de bicarbonat de sodiu.

Temperatura de coacere
Iti recomandam sa reduci temperatura cuptorului cu aproximativ 25°, deoarece siropul de artar se caramelizeaza la o temperatura mai joasa decat zaharul.

Autor:  Andreea Utza