Site coolinaria.ro

Cum se face o prajitura tabla de sah


Cum se face o prajitura tabla de sah Am descoperit o minunatie de set pentru gatit cu care se face foarte usor un tort supraetajat cu model interior de tabla de sah si nu puteam pastra informatia doar pentru noi.

Super-priceputii cofetari Wilton (SUA) au conceput un sistem ingenios de 3 tavi rotunde cu inel separator, care ii ajuta chiar si pe incepatorii intr-ale gatitului sa prepare adevarate capodopere dulci, potrivite pentru toate ocaziile.

Pentru inceput, pe langa setul Wilton, aveti nevoie de un volum de aluat de aproximativ 2,5 litri – reteta pe care o preferati de obicei.
SFAT: Daca va mai ramane cumva aluat dupa ce pregatiti cele 3 blaturi, preparati cu incredere si niste briose...

Instructiuni pentru un tort in doua culori:
1. Impartiti cantitatea de aluat in doua (aluatul A si aluatul B) si colorati fiecare jumatate in ce culoare doriti.
Pentru tabla de sah clasica, lasati jumatate de aluat necolorat, iar cealalta jumatate preparati-o cu cacao.

2. Pentru primul blat de jos, amplasati inelul separator in prima tava.
Turnati aluatul A in cercul mic din mijlocul tavii si in cercul mare din exterior. Turnati aluatul B in cercul dintre ele. Tavile sunt adanci si aluatul va creste in cuptor, asadar umpleti doar pe doua treimi din inaltime.

3. Scoateti cu grija inelul separator, ridicandu-l cat mai drept posibil. Clatiti-l bine si uscati-l complet.

4. Pentru blatul cel mai de sus, respectati indicatiile exact ca pentru primul blat de jos (pasii 2 si 3).



5. Pentru blatul din mijloc, puneti inelul in ce-a de-a treia tava rotunda din set.
Turnati aluatul B in cercul mic din mijlocul tavii si in cercul mare din exterior si aluatul A in cercul dintre ele. Respectati indicatia de a nu depasi 2/3 din inaltimea tavii.

6. Indepartati inelul ca mai devreme.
Coaceti blaturile conform indicatiilor retetei pe care o folositi si lasati-le sa se raceasca.
Suprapuneti blaturile si glazurati.

Felicitari! Tocmai ati pregatit o mega-surpriza pentru cei dragi! Asa-i ca a fost usor?

Multumim WILTON si DECORIX pentru ideea minunata!

Autor:  Liana Hardt