Site coolinaria.ro

Ghid de gatit cu capere


Ghid de gatit cu capere Desi sunt micute, caperele sunt puternic aromate si adauga un gust deosebit la paste, salate si sosuri.
Daca pana acum nu le-ai acordat o sansa, iata un scurt ghid pentru a incepe sa le integrezi in preparatele tale.

Caperele sunt de fapt bobocii nedeschisi ai plantei Capparis spinosa si sunt de culoare verde inchis.
Deoarece aceste flori se deschid odata cu rasaritul, bobocii trebuie culesi inaintea acestuia. Apoi, sunt uscati la soare si murati.

Cum sa cumperi capere
Cand vine vorba de capere, mai mic inseamna mai bun. O varietate considerata ca fiind cea mai fina vine din sudul Frantei, avand marimea unei boabe de piper.

Pastrarea
Caperele sunt, in general, murate si vandute la borcan. Odata deschis, pastreaza borcanul in frigider si asigura-te ca sunt acoperite de saramura, pentru a nu se usca.

Cum sa le pregatesti
Clateste bine caperele murate inainte de a le folosi, deoarece sunt prea sarate ca sa poata fi mancate direct din borcan.
Lasa-le in apa rece timp de 15 minute si mai clateste-le de cateva ori. Daca sunt mari, le poti taia.
Daca le folosesti ca o garnitura sau pentru o salata, tamponeaza-le cu prosoape de hartie si pune-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Vor deveni mai crocante si se vor deschide putin.



Cum sa le gatesti
Caperele au un gust neobisnuit, care poate fi considerat dobandit. Este picant, sarat si cu o aroma proprie aparte.
E posibil sa le fi gustat deja si sa nu iti fi dat seama. Multe feluri de mancare cu peste dar si cateva sosuri pentru paste contin capere.
Te poti bucura de capere in mai multe feluri, incepand cu sosuri pentru paste, sosuri cu vin sau dressing-uri de salata.
Acestea se potrivesc si pe pizza, dar si in mancaruri mai complexe, cu peste, vitel, curcan.
Caperele merg foarte bine si alaturi de legume.
De asemenea, pot fi prajite si presarate in mancaruri pentru o textura crocanta si un gust mai deosebit.

Autor:  Andreea Utza