Site coolinaria.ro

Cele mai bune gustari pentru serviciu


Cele mai bune gustari pentru serviciu Petrecem o mare parte din zi la serviciu, de aceea trebuie sa avem grija ce consumam in timpul orelor de lucru.

Snacks-urile te pot ajuta sau, din contra, iti pot ingreuna activitatea, mai ales daca alegi bomboanele, gogosile sau alte dulciuri la indemana.

Iata cateva sugestii de gustari excelente pentru pauzele de la serviciu:

1. Migdale nesarate
Migdalele nu sunt doar un snack nutritiv, ci si... "portabil". Inainte de a-ti incepe saptamana de lucru, pregateste-ti portiile, in functie de marimea acestora. Fibrele si grasimile bune din acestea iti vor da energie si te vor mentine satul de-a lungul dupa-amiezii.

2. Fructe
Fructele sunt excelente pentru serviciu, dar pot fi dificile atunci cand nu ai la indemana un frigider. Adu fructe mici, neperisabile, cum ar fi merele, perele, bananele sau portocalele. In functie de marimea fructului, poate avea in jur de 70-80 de calorii, adica un snack perfect.

3. Popcorn
Popcorn-ul nu are o reputatie prea buna din cauza continutului mare de unt pe care il contine cel din comert. O singura cana de popcorn facut acasa are doar 25 de calorii. Adauga sare si ia-l cu tine la serviciu, pentru a inlocui chipsurile.

4. Fructe uscate
Daca simti nevoia de ceva dulce, fructele uscate te pot salva. Exista multe varietati de fructe uscate, deci fii atent la eticheta pentru adaosurile de zahar. Printre cele mai populare se numara merisoarele, stafidele si bananele uscate.

5. Legume cu hummus
Daca nu esti un fan al legumelor crude simple, combina-le cu hummus. Alege morcovi, rosii cherry sau praz. Ingredientul principal din hummus este nautul, deci vei obtine si proteine, alaturi de cruditatile tale.

6. Snack Bar
E destul de greu sa gasesti un baton care sa nu fie plin de zahar, ceea ce nu-l face prea sanatos. Alege un baton care sa nu aiba mai mult de 200 de calorii, cel putin 3 grame de fibre si 5 grame de proteine. De asemenea, sa nu contina mai mult de 8 grame de zahar per 100 de calorii.

Autor:  Andreea Utza