Site coolinaria.ro

Cum folosim resturile de aluat de placinta


Cum folosim resturile de aluat de placinta Stii, cu siguranta, ca atunci cand faci o placinta de la zero, ramai mai mereu cu niste aluat in plus.
Nu-l arunca!

Iata cateva metode distractive si delicioase prin care poti sa-l folosesti:

1. Mini tarte
Pune aluatul in forme de briose si umple-le cu crema preferata. Poti face niste mini tarte dulci, cu fructe, sau poti adauga putin bacon si legume. Pune-le apoi la cuptor pana se rumenesc.

2. Rulouri cu scortisoara
Aduna bucatile de aluat, intinde o foiae si presara zahar si scortisoara pe deasupra. infasoara-l sub forma de rulou, Taie-l in mai multe bucatele, apoi pune-le la cuptor.

3. Mini empanadas
Intinde aluatul si taie mici cercuri. Umple mijlocul acestora cu branza, carne sau legume, apoi indoaie-l pe jumatate si lipeste marginile, ca pe un coltunas. Pune-le la cuptor.

4. Prajiturele cu nuci
Amesteca resturile de aluat cu nuci macinate si coace-le pentru niste prajiturele rapide si simple.

5. Cornulete cu ciocolata
Aduna aluatul, intinde-l si taie-l in triunghiuri. Presara ciocolata neagra rasa, apoi ruleaza sub forma de mini croissant.



6. Topping pentru inghetata
Amesteca aluatul ramas cu cardamom verde si coace-l asa cum este. Sfarama crusta crocanta peste inghetata sau chiar iaurt.

7. Biscuiti cu branza
Intinde aluatul si taie-l in forma de patrate. Presara-l cu cascaval ras si pune-l la cuptor pentru niste biscuiti crocanti, rapizi si gustosi.

8. Pateuri pentru micul dejun
Intinde aluatul, apoi taie-l in forma de patrate. Umple mijlocul cu fructe din compot sau gem, indoaie pe jumatate, sub forma de triunghiuri, apoi pune la cuptor.

9. Saratele
Aduna aluatul si intinde-l, apoi taie-l in fasii subtiri. Presara sare, susan sau mac si baga-l la cuptor pentru a obtine niste saratele rapide.

Autor:  Andreea Utza