Site coolinaria.ro

Mancaruri din 5 ingrediente: Alimente din camara


Mancaruri din 5 ingrediente: Alimente din camara Astazi va propunem 5 idei de retete simple de toamna, cu ingrediente pe care, in mare parte, le putem avea la indemana oricand in camara.

1. Pesto clasic
Ai nevoie de:
- Seminte de pin
- Usturoi
- Ulei de masline
- Busuioc proaspat
- Parmezan
Nu exista ceva mai simplu de atat: doar amesteca toate aceste ingrediente pana devin o pasta. Pesto e un sos versatil si se poate ingheta, pentru a te bucura de aromele verii de-a lungul intregului an. In plus, se potriveste cu foarte multe retete, precum pizza, paste sau legume.

2. Sparanghel la cuptor cu unt
Ai nevoie de:
- Sparanghel
- Unt
- Sos de soia
- Otet balsamic
- Coaja de lamaie
Inca o reteta extrem de simpla. Untul si otetul balsamic adauga o nota simpla si eleganta sparanghelului facut la cuptor.

3. Pui cu cidru si sos de bacon
Ai nevoie de:
- Piept de pui
- Bacon
- Ceapa
- Cidru neindulcit
- Supa de pui
Bacon-ul este cheia unui sos simplu care va transforma pieptul de pui intr-o masa care arata si are un gust mai bun decat pare. Putin cidru neindulcit va imbunatati aroma. Nu uita sa adaugi si resturile ramase in tigaie, prin deglasare, deoarece sunt cheia pentru un sos mai bogat.



4. Cartofi cu usturoi
Ai nevoie de:
- Cartofi pentru copt
- Unt
- Usturoi
- Patrunjel
- Parmezan
Incearca acesti cartofi facuti la cuptor si nu te vei mai intoarce la cei prajiti in prea mult ulei. Sunt buni si usor de facut. Alaturi de patrunjel, usturoi si parmezan, vor fi preferatii copiilor si invitatilor.

5. Broccoli cu ardei rosu si usturoi
Ai nevoie de:
- Broccoli
- Ulei de masline
- Sare
- Ardei rosu macinat
- Usturoi
Uita de sosurile grele, broccoli are nevoie doar de putin ajutor. Aceasta reteta clasica mediteraneana foloseste ingrediente obisnuite pentru o garnitura gustoasa si sanatoasa.

Autor:  Andreea Utza