Site coolinaria.ro

Cum sa-ti reinventezi pizza


Cum sa-ti reinventezi pizza Te-ai saturat de pizza obisnuita sau pur si simplu nu mai vrei sa fii dezamagit de felia reincalzita la microunde?

Iata cateva trucuri pentru a reinventa aspectul acesteia si pentru a te bucura de aceeasi aroma si textura si dupa o zi.

1. Briose cu pizza
O forma inedita de prezentare, care sigur va atrage atentia oricui. Dupa ce le scoti de la cuptor, vor fi delicioase, dar poate nu atat de aratoase pe cat te-ai astepta. La fel cum ai orna o briosa, ca sa arate cat mai bine, rade branza deasupra si adauga cateva ingrediente, cum ar fi pepperoni.

2. Improvizeaza un covrig cu pizza
Cati dintre noi nu s-au trezit intr-o cafenea cu nimic prea atragator de mancare? Iata o reteta interesanta: combina sosul de paste, cu mozzarella rasa si cu un covrig sau chifla, pentru o pizza rapida. Daca nu gasesti un bucatar dragut care sa o puna la cuptor, incalzeste-o la microunde.

3. Pizza la borcan
O metoda ingenioasa: pizza intr-un borcan. Mai ales daca ai copii in familie, adauga acest preparat in meniul zilei de nastere. Totul e mai amuzant atunci cand vine intr-o forma personalizata. Plus ca nu mai e nevoie sa imparta.

4. Reincalzeste-o cu uscatorul de par
Poate ai fost vreodata in situatia de a avea o pizza rece si nimic cu care sa o incalzesti. Atunci cand te afli, de exemplu, intr-o camera de hotel, foloseste uscatorul de par, pentru a te putea bucura de o pizza calda si delicioasa.



5. Poti alege si o tigaie pentru a reincalzi pizza
Decat sa o bagi repede la microunde sau la cuptor, mai bine foloseste o tigaie pe aragaz. Astfel, vei reda aspectul crocant al crustei, ca si cum ar fi proaspat scoasa din cuptor. Acopera tigaia cu un capac, pentru a crea abur si a topi branza.

6. Acadele cu pizza
Dragute, creative si usor de facut, aceste "acadele" sunt, de fapt, o pizza pe bat, perfecte pentru petreceri.

7. Transforma resturile intr-o frittata
Nu te judeca nimeni daca mananci pizza rece la micul dejun. Insa daca ai mai mult timp la dispozitie, foloseste resturile de pizza de seara pentru a face o frittata. E o metoda buna de a te bucura de gustul de pizza, dar care are totusi cateva schimbari, astfel incat nu te vei simti ca si cum ai manca acelasi lucru din nou.

Autor:  Andreea Utza