Site coolinaria.ro

Cat de bune sunt nucile pentru sanatate?


Cat de bune sunt nucile pentru sanatate? Nucile sunt dovada ca lucrurile bune vin in cantitati mici.

Nucile sunt bogate in grasimi bune, proteine, vitamine si minerale. Totusi, nu trebuie sa abuzezi, deoarece acestea contin si multe calorii.

Iata punctele bune si cele mai putin bune ale diferitelor tipuri de nuci:

Migdale, caju si fistic
Toate nucile au un continut relativ egal de calorii si, consumate moderat, sunt sanatoase pentru orice dieta. Cele mai sarace in calorii sunt migdalele, urmate de caju si fistic. Evita nucile prajite din comert, mananca-le crude sau coapte.

Nuci de Macadamia si nuci Pecan
Ambele sunt bogate in grasimi si calorii, nucile Pecan fiind cele cu cel mai ridicat nivel de grasimi si cel mai scazut de proteine. Totusi, ele sunt nuci bune. Diferenta dintre acestea si cele mai sarace in calorii sta in cantitatea pe care o consumi. Cat timp nu-ti umpli palma, le poti consuma moderat. Ca orice alte nuci, cele crude iti vor oferi o doza buna de grasimi sanatoase si nutrienti.

Nucile: bune pentru inima
Chiar daca toate nucile contin acizi grasi omega-3, nucile obisnuite contin si acid alfa linoleic, care lupta impotriva bolilor de inima. Acestea actioneaza asemanator uleiului de masline, reducand inflamatia si oxidarea in artere, dupa o masa grasa.



Alunele: bune pentru creier
Desi tehnic sunt legume, ele sunt catalogate drept nuci. Sunt bogate in minerale esentiale pentru dezvoltarea creierului. De asemenea, sunt o alegere excelenta pentru vegetarieni si femei insarcinate. Ca majoritatea nucilor, alunele contin grasimi bune si vitamina E.

Migdalele previn bolile
Relativ sarace in calorii, migdalele au cel mai ridicat nivel de calciu, fiind un aliment excelent pentru sanatate. In plus, ele sunt bogate in fibre si vitamina E, un antioxidant care lupta impotriva inflamatiilor si bolilor precum cancerul de plamani sau bolile cauzate de inaintarea in varsta. Deoarece sunt foarte versatile, le poti gasi crude, coapte sau invelite in wasabi, sos de soia sau chili.

Pentru iubitorii de ciocolata
Nu te grabi sa devorezi alunele invelite in ciocolata de la supermarket, crezand ca sunt o alegere sanatoasa. Cauta mai degraba variantele fara atat de multe grasimi, invelite in ciocolata neagra.

Autor:  Andreea Utza