Site coolinaria.ro

8 alimente care te ajuta sa dormi


8 alimente care te ajuta sa dormi Noptile nedormite sunt extrem de frustrante si pot duce la alegeri alimentare nepotrivite, kilograme in plus si risc de obezitate, boli ale inimii si diabet.

Inchide toate electronicele inainte de culcare si include urmatoarele alimente in ultima masa a zilei:

Laptele
Bunica are dreptate atunci cand iti ofera un pahar de lapte inainte de culcare. Acesta creste nivelul melatoninei si serotoninei, ambele inducand somnul. Mai mult decat atat, laptele contine calciu, iar persoanele cu deficienta de calciu au deseori tulburari ale somnului.

Soia
O bucurie pentru toti vegetarienii. Soia, in stare naturala, contine un aminoacid responsabil pentru starea de somn si este o sursa buna de calciu.

Nucile
Nucile contin triptofan si melatonina, necesare pentru somnul tau. Presara cateva nuci peste o salata, intr-un preparat cu paste sau consuma-le alaturi de legume pentru a adauga savoare si proteine.

Somonul
Pe langa toate celelalte beneficii pe care le are pentru sanatate, alaturi de cod si ton, somonul stimuleaza productia hormonilor pentru somn. In plus, este bogat in proteine care te vor tine satul pe timpul noptii.



Ciresele
Ciresele sunt unele dintre putinele mancaruri care contin melatonina in stare naturala. Bea suc de cirese inainte de culcare, pentru a imbunatati calitatea si a prelungi somnul. Cauta si alte metode de a incorpora ciresele, fie confiate, fie proaspete.

Spanacul
O leguma plina de nutrienti, incluzand triptofanul. Spanacul este bogat in vitamina B6, care ajuta triptofanul sa-si faca efectul. Incorporeaza spanacul proaspat in salate, mancaruri cu cereale sau smoothie-uri.

Carnea de pui
Carnea de pui este mai bogata in triptofan decat cea de curcan, contrar asteptarilor. Asigura-te ca ai consumat destule proteine in timpul zilei, pentru a-ti imbunatati somnul. Pentru cina, combina puiul cu cereale integrale, precum orezul brun, quinoa sau cartofi.

Lintea
Desi sunt micute, aceste legume au nenumarate beneficii pentru sanatate. Pe langa faptul ca e o sursa excelenta de triptofan, lintea contine fibre pentru digestie si colesterol. Consuma-le sub forma de supa sau intr-o salata.

Autor:  Andreea Utza