Site coolinaria.ro

5 pasi pentru un cheesecake perfect


5 pasi pentru un cheesecake perfect Un cheesecake trebuie sa fie intotdeauna excelent, niciodata dezamagitor.

Iata intreg procesul, impartit in pasi simpli, pentru cheesecake-ul perfect.

1. Cea mai buna crema de branza
Sa vorbim intai despre crema de branza - un ingredient foarte important intr-un cheesecake.
Alege o crema bogata si cremoasa. Indiferent de brand-ul pe care il preferi, foloseste o varianta cu grasime, nu e cazul sa incerci sa reduci caloriile.

2. Imbunatatiri
Oricat de buna si cremoasa ar fi, branza are si ea nevoie de ajutor.
Majoritatea retetelor folosesesc smantana, pentru a da o textura mai placuta.
Vei avea nevoie si de cateva oua pentru a tine praitura.
Trei oua intregi sunt destule, insa poti adauga un galbenus in plus, pentru un cheesecake mai catifelat.

3. Amidon pentru siguranta
Putin amidon sau faina in aluatul de cheesecake te asigura impotriva crapaturilor si face prajitura mai usor de taiat in felii curate.
Totusi, va schimba putin textura, o va face mai dura.

4. Crapaturile
Sunt doua motive din cauza carora un cheesecake poate crapa: daca il tii prea mult la cuptor si daca-l racesti prea repede.
Coace-l doar pana se formeaza un inel ferm, insa centrul ramane moale.
Raceste-l treptat, lasa-l intai in cuptor cu usa deschisa, pentru aproximativ o ora.

5. Raceste-l intotdeauna
Un cheesecake este o prajitura care are nevoie de multa grija si de o racire de cel putin 4 ore, desi ideal ar fi o noapte intreaga.
Daca il tai inainte de a-l raci, va avea o textura ciudata si ai putea crede ca ai gresit undeva.

Autor:  Andreea Utza