Site coolinaria.ro

6 greseli in utilizarea uleiului de masline


6 greseli in utilizarea uleiului de masline Cu totii stim ca uleiul de masline este un ingredient indispensabil, bun pentru sanatate.

Dar, chiar daca el se gaseste in majoritatea bucatariilor, este inca inconjurat de mister.

Afla care sunt cele mai mari greseli in utilizarea acestuia si cum sa il folosesti corect:

1. Cumperi varianta light, pentru a salva calorii
Toate uleiurile de masline au acelasi continut de calorii si grasimi. Light se refera, de fapt, la culoarea si aroma acestui ulei, care este rafinat pentru a-l face mai neutru, fata de alte tipuri.

2. Eviti sa gatesti cu cel extravirgin
E adevarat ca uleiul de masline extravirgin ajunge mai repede la punctul in care scoate fum si miroase urat, decat alte tipuri. Insa, este perfect pentru a gati la temperaturi medii. Acesta este cea mai pura forma a uleiului de masline, este cel mai sanatos, deci nu trebuie sa il folosesti doar in salate.

3. Il arunci imediat cum prinde un gust amar
Nu te pregati sa il arunci la gunoi, cel mai probabil nu s-a stricat. Un gust usor amarui poate indica prezenta antioxidantilor. Uleiul de masline extravirgin trebuie sa aiba gust de masline si un gust care aduce a iarba sau fructe.

4. Il tii langa aragaz
Nimic nu-ti va face uleiul de masline sa se strice mai repede decat caldura si lumina. Atunci cand cumperi uleiul, cauta sticlele inchise la culoare si pastreaza-le in locuri racoroase si intunecate.

5. Cumperi mult atunci cand gasesti oferte
Daca nu ai de gand sa il folosesti pe tot curand, e mai bine sa cumperi uleiul de masline in cantitati mici. Cel mai bine e sa-l folosesti in timp de 6 saptamani.

6. Folosesti testul frigiderului ca sa verifici calitatea
Poate ai auzit la televizor ca iti poti testa uleiul de masline punandu-l in frigider si verificand daca se solidifica. Este complet gresit. Faptul ca uleiul se solidifica nu garanteaza ca este de calitate.

Autor:  Andreea Utza