Site coolinaria.ro

Cum sa eviti risipa de alimente


Cum sa eviti risipa de alimente Poti face economii si mai putina risipa, cu doar cateva sfaturi pentru cumparaturi si mancaruri inteligente.

Totul incepe cu cosul de cumparaturi
Risipa incepe la supermarket. Traieste dupa motto-ul "Cumpara ceea ce iti trebuie, mananca ceea ce cumperi". Fa-ti intotdeauna un plan si o lista, inainte de a merge la cumparaturi. Verifica-ti frigiderul si camara inainte, pentru a vedea ce-ti lipseste.

Cumpara produse proaspete in fiecare saptamana
Cumpara multe fructe si legume proaspete doar daca ai de gand sa le gatesti repede, inainte sa se strice. Daca poti merge saptamanal la cumparaturi, ia cat sa-ti ajunga in acea saptamana.

Foloseste conserve si fructe si legume congelate
Pot fi o solutie buna daca nu esti sigur ca vei folosi alimentele proaspete inainte de a se strica. In plus, ele pot fi chiar hranitoare.

Echipeaza-ti camara
O camara plina poate fi secretul unei mese gustoase, din alimente care s-ar fi stricat altfel.

Adapteaza retetele nevoilor tale
Invata sa ajustezi retetele conform nevoilor tale si sa folosesti ceea ce ai in frigider. Poti schimba ingredientele unei mancari, bazandu-te pe ce ai la indemana, inclusiv resturi.

Congelatorul e prietenul tau
Ingheata painea daca nu o vei manca in curand, dar si legumele ramase, pentru a le folosi in supe sau alte preparate. Taie si pastreaza fructele la congelator pentru smoothie-uri.

Foloseste fructele proaspete repede
Combina fructele pentru a face o salata, sau adauga-le intr-un bol cu cereale. Coace fructele de padure, merele sau perele si pune fructe foarte coapte in briose, paine sau clatite.

Transforma resturile intr-un nou preparat
Foloseste resturile de cartofi fierti intr-o supa, combinandu-le cu putin otet, ceapa, morcovi si alte legume pe care le ai la indemana.

Autor:  Andreea Utza